Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

Ajánló a tegnapi adásból

Western filmhez is hasonlíthatnánk, de inkább egy nyomasztó thrillert lehetne készíteni azokból az esetekből, amikor Amerikában iskolai lövöldözés történt. Csak a tavalyi évben 51 iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban, amelynek 32 gyermekáldozata volt. Most folytatódik a szomorú történet, Nashville-ben 6-an estek áldozatul egy ámokfutónak.

A mai adásban

HÁBORÚ - Összefoglaljuk az elmúlt 24 óra legfontosabb eseményeit.

ÚJ JÁRMŰTECHNOLÓGIAI KÖZPONT - Átadták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadják az Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. A komplex tesztlaborral, innovatív mérőeszközökkel, szimulációs rendszerekkel felszerelt új Kompetencia Központban zajló munka úttörő eredményeket hozhat az elektromos hajtásláncok kutatás-fejlesztésében, és aktívan hozzájárul az új mérnökgenerációk képzéséhez.

EGYRE SIKERESEBB A LOMBIKBÉBI PROGRAM - Több éve tart az a kutatás, melynek célja, hogy növelje a lombikbébi program eredményességét. Hazánkban évente közel 8000 mesterséges megtermékenyítés történik, melyek nagyjából 25-30 százaléka sikeres. A projekt célkitűzése, hogy ez az arány elérje a 40 százalékot. A kutatásra 3,7 milliárd forint áll rendelkezésre, melynek különböző területein 114 szakember dolgozik.

HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS - Húsvét előtt több mint 50 százalékkal nő a sonka illetve az egyéb füstölt áruk iránti kereslet. Hogy mire kell figyelni ilyenkor vásárláskor? - erről tájékoztatott a Magyar Húsipari Szövetség.

KEZDŐDIK A MOTOROS SZEZON - Itt a tavasz, bár még időnként megviccel minket az időjárás, ahogy most a napokban is visszaesett a hőmérséklet. Ennek ellenére már sok motoros kirajzott az utakra. Nekik szól a következő összeállítás, mire kell odafigyelniük az első gurulások előtt.

EGY KÁVÉ A KAPITÁNNYAL - A Radarban rendszeresen foglalkozunk kiemelkedő sportolókkal, sportvezetőkkel egyaránt, és megpróbáljuk önöknek bemutatni azt az oldalukat, melyet csak kevesen ismernek. Marco Rossi nemcsak a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hanem az olasz kávékultúra hazai nagykövete is. A következő műsorunkban megismerhetik a kapitány kedvenc kávéját, amelyhez maga választotta ki a kávéfajtát, az ízesítést és a csokoládét is.

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A FERENCVÁROS EURÓPA-LIGA-MENETELÉSÉNEK EREKLYÉIBŐL - A Ferencváros labdarúgócsapatának otthonában, a Groupama Arénában szerdán megnyílt az együttes legutóbbi Európa-liga menetelését bemutató időszaki kiállítás. Az "EL-HŐSÖK" elnevezésű tárlaton a kupamenetelés legemlékezetesebb pillanatit lehet újra átélni képek, idézetek és számos ereklye segítségével.

TORONYÓRÁK MESTERE - Gulácsi János a toronyóra-szerkezetek mestere. A 83 esztendős technikus évente több száz toronyba mászik fel, hogy biztosítsa a pontos időt. Ugyanakkor több évtizedes szerkezetei olyan pontosak és egyedülállóak, hogy egyszerre akár két időt is tudnak mutatni. A szakember repülőgép-alkatrészekből tette össze első óráit, amik azóta is, pontosan működnek, most pedig azt fejlesztette ki, hogyan tudja a téli és nyári időszámítást beprogramozni a toronyórákba

FORRADALMI ÚJÍTÁS? PORBÓL SÖR - Instant kávéról, instant levesekről már hallhattunk, az emberek ezen termékekhez fűződő viszonya igencsak megoszlik. Most pedig itt egy teljesen új találmány a sörpor. Bajor szerzetesek munkájának köszönhető a sör granulátum. Hogy ezt szeretni fogjuk-e, az a jövő zenéje, a németek láthatóan nagyon komolyan gondolják a termék üzleti sikerét.