A kormány politikájának üzenete egyértelmű

Szalay-Bobrovniczky Vince
Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a Magyarországot ért újabb alaptalan támadásról, valamint az antiszemitizmus elleni küzdelemről.
Vágólapra másolva!

A politikus elsőként arról az esetről beszélt, amikor is nemrégiben az amerikai ENSZ nagykövet New Yorkban a közgyűlésen nyilatkozott arról, hogy Magyarországon oly nagy az antiszemitizmus, hogy Holokauszt emlékműveket gyaláznak. Az államtitkár hozzátette, ezt az egészet el lehetne azzal is intézni, hogy az amerikai diplomata butaságokat beszélt, de mint mondta, fontosnak tartotta utánanézni, hogy miről is volt szó.

Mint megjegyezte, az amerikai diplomata egy olyan esetet próbált elmagyarázni, amikor is Stockholman rongáltak meg egy Wallenberg emlékművet. A politikus kijelentette azt is, hogy a magyar kormány az elhangzott mondatok után tiltakozott, és kérte a nagykövetet, hogy a mondatairól szóló bejegyzését is törölje, amit a közösségi médiában tett közzé. Mindezek mellett az is természetes, hogy a magyar kormány további lépéseket is fog tenni ebben az ügyben.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.