Korányi Dávid már közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával

Soros György, Soros Alexander
Vágólapra másolva!
A dollárbaloldal intézője, Korányi Dávid néhány nappal az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt egy helyen tartózkodott Alex Sorossal, a milliárdos spekuláns, Soros György fiával. A 2022. februári müncheni konferencia szerepel Korányi hivatalos külföldi utazásainak listáján - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt a Szabad Európa Rádió honlapja arról írt, hogy a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő segítségével.

Az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György így fogalmazott:

A Nemzeti Információs Központ múlt héten közzétett beszámolója szerint:

Hozzávetőleg négymilliárd forintnyi támogatás érkezett a magyar ellenzékhez egy Svájcban bejegyzett alapítványon és az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül.

Ezen a ponton vált érdekessé a Magyar Nemzet birtokába került dokumentum, amely a dollárbaloldal intézője és Karácsony Gergely volt tanácsadója, Korányi Dávid hivatalos külföldi látogatásait tartalmazza.

Korányi Dávid Forrás: Origo

Ezen utazásokat Korányi a fővárosi adófizetők pénzéből finanszírozta. Összesen nyolc ilyen látogatást találunk, de ezek közül egy érdemel alaposabb vizsgálatot, méghozzá egy 239 793 forintos, háromnapos müncheni látogatás.

2022. február 18. és 2022. február 20. között került ugyanis sor egy biztonságpolitikai konferenciára Münchenben, ahol Korányi is részt vett és amely a Főpolgármesteri Hivatal kimutatásában kissé magyartalanul szerepel:

Hivatalos látogatás Münichben. (Security Conference 2022.).

A müncheni konferencián Karácsony Gergely főpolgármester is ott volt, közösségi oldalán akkoriban így számolt be az eseményről:

A milliárdos tőzsdespekuláns fia, Alexander Soros idén is a konferencia tanácsadó csapatának a tagja volt, mint arról az eseményen készített fotók is tanúskodnak.

Korányi 2022. február 18–20. között tartózkodott Münchenben, ahol azokban a napokban konferenciázott a Soros-hálózat trónörököse is.

Majd néhány nappal később, 2022. február 24-én meg is történt az első utalás a Korányi-féle Action for Democracy részéről Magyarországra.

Soros György és fia, Soros Alexander Forrás: Facebook

Alex Soros egy másik szálon mindenképpen kapcsolható a Korányi-féle Action for Democracyhez:

Twitter-oldalán megosztotta a dollárbaloldal botránya mögött álló szervezet egyik reklámját azt a felhívást amit a New York-i Times Square-en is kivetítették, ráadásul Twitterre is kiírta az akció mottóját:

Mindemellett pedig Kati Marton, a pénzgyűjtés egyik szervezője Soros Györggyel és fiával vállaltan szoros kapcsolatot ápol, amit egy 2018. márciusi fénykép is bizonyít.

Ennek fényében érdemes tehát azt a leleplezést értelmeznünk, hogy az MSZP egykori kommunikációs igazgatója szerint a dollárbaloldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő – Korányi korábbi főnöke és Karácsony Gergely támogatója – közreműködésével.