Meghalt egy férfi, miután a folyóba hajtott Tiszabereknél

Vágólapra másolva!
Egy gátőr értesítette a rendőrséget, hogy a Túr folyót átívelő híd lábánál egy autó nyomait fedezte fel, amely a folyóba vezet. A rendőrök a helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy egy autó hajtott a folyóba, a sofőr meghalt a baleset következtében.
Vágólapra másolva!

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányságot 2023. január 9-én délelőtt a gátőr értesítette, hogy a Tisztaberek közelében lévő Túr folyót átívelő híd lábánál egy autó nyomait fedezte fel, amely a megáradt folyóba vezet.

Autónyomok a Túr partján Forrás: Police.hu

A rendőrök a helyszínt megvizsgálták és megállapították, hogy nagy valószínűséggel egy autó hajtott a folyóba.

A Felső Tisza Vidéki Búvár és Mentőegyesület, valamint a Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület búvárjai átvizsgálták a folyószakaszt, és rövid időn belül megtalálták az elsüllyedt autót.

Kihúzzák az autót a folyóból Forrás: Police.hu

A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a partra húzták a folyóban rekedt kocsit.

A kiemelés után az utastérben holtan találták azt autó vezetőjét, akinek családtagjai időközben az eltűnéséről tettek bejelentést a rendőrségen.

Az eljárás eddigi adatai szerint a 62 éves férfi 2023. január 8-án délután Sonkád irányából tartott Tisztaberekre, amikor eddig tisztázatlan okból nem a hídra, hanem a folyó irányába hajtott.

Az elsüllyedt autó Forrás: Police.hu

Az autó lecsúszott a védőgátról, a vízbe hajtott és elmerült.

A baleset körülményeit a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.