A díler nyugdíjas anyja is beszállt a kokain bizniszbe

bilincs, BRFK, rendőrség
Vágólapra másolva!
Bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie egy 50 éves férfinak és 73 éves édesanyjának, miután több kiló kokaint hoztak be hazánkba.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018-ban került feltételesen szabadlábra. Ez után döntött úgy, hogy a már korábban szabadult anyjával és két másik emberrel kábítószert fognak beszerezni Hollandiából, amit majd itthon eladnak. Anya és fia autóval utazott Hollandiába, szlovák társuk pedig repülővel ment utánuk. Az ő segítségével szerezték be a kábítószert, amit a kocsiban rejtettek el. 2019. január 12-én tért haza Magyarországra a kocsival a 73 éves asszony. Egyenesen negyedik társuk óbudai otthonához hajtott, ahol már várta a fia és a szlovák bűntársuk.

Miközben a több kilónyi kokaint szedték ki a rejtekhelyükről a rendőrök lecsaptak rájuk és a kábítószert is lefoglalták.

Illusztráció Forrás: Police.hu

A Fővárosi Törvényszék tavaly november 2-án hirdetett az ügyben ítéletet első fokon. Mind a négyüket bűnösnek találták.

A banda fejét, különös visszaesőként 22 év fegyházbüntetésre, a szintén különös visszaesőnek számító édesanyját 20 év fegyházbüntetésre ítélték. Két társuk pedig 16, illetve 12 év fegyházbüntetést kapott.

A döntés ellen az ügyészség és a védőik is fellebbeztek. Az ügyészség a napokban előterjesztett másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását a Fővárosi Ítélőtáblánál. Mind a négy embert letartóztatták, így várják a végleges ítéletet.