A magyar dollárbaloldal teljesen elvesztette önállóságát, külföldről irányítják

Vágólapra másolva!
Gyurcsány azért hozta létre az árnyékkormányát, hogy a többi baloldali formációt eltüntesse a politikai térfélről – mondta el az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője szerint Gyurcsány Ferenc szép lassan beolvaszthatja a baloldali törpepártokat, immáron azzal a biztos tudattal, hogy az amerikai támogatók nem fogják ebben a szándékában megakadályozni. Rotyis Bálint beszélt még arról, miért nincs esély arra, hogy az MSZP-ből kilépett Ujhelyi István a DK-hoz menjen, valamint mi az oka annak, hogy miközben teljesen hidegen hagyja az általuk vezetett Budapest leépülése, a főpolgármester tanácsadója álomvillát vásárolt magának az amerikai Connecticutban.
Vágólapra másolva!

A Metropol értesülései szerint az amerikai milliárdosok – és a Soros-birodalom – egyik kedvenc helyén, New Yorktól autóval alig 50 percre, Connecticutban vett magának álomvillát a magyar „dollárbaloldalt" amerikai pénzből finanszírozó és irányító Korányi Dávid. Karácsony Gergely tanácsadójának luxusélete hogyan hathat a főváros baloldali vezetésének megítélésére és a magyar baloldal helyzetére?

Világosan látszik, hogy Budapest erőforrásait a jelenlegi baloldali vezetés nem arra használja fel, hogy a budapesti lakosokat képviselje, illetve életüket segítse, hanem

valójában politikai ugródeszkaként és kifizetőhelyként tekintenek a fővárosra.

Ideig-óráig ugyan lehet úgy tenni, mintha Budapestet vezetné bárki is, de az idő előrehaladtával egyre világosabbá vált, hogy

Budapest sorsa senkit sem érdekel a baloldalon.

A baloldali politikusok és tanácsadók saját pozíciójukat arra használják fel, hogy a megszerzett erőforrásokat átcsoportosítsák abba a politikai közösségbe, ahová tartoznak. Annak, hogy Budapest gazdátlanná vált, már meg is jelentek a nyilvánvaló jelei. A Fidesz-KDNP jelöltjei az időközi választásokon sorra nyerik vissza a kerületi mandátumokat, hisz a budapestiek számára is világos, hogy a baloldalt teljesen hidegen hagyja Budapest leépülése.

Nagy port kavart a hír, miszerint Ujhelyi István kilépett az MSZP-ből. Távozásával az MSZP EP-képviselő nélkül maradt, de az sem kedvez a pártnak, hogy az utóbbi években kilépő politikusok közül sokan Gyurcsány Ferenc pártjába igazoltak át. Ön szerint hol folytathatja tovább Ujhelyi?

Gyurcsány Ferenc csupán azokat engedi be pártjába, akik szolgai módon követik a bukott miniszterelnök akaratát.

Ujhelyi István már jó ideje nem az MSZP-t, hanem saját magát építi Brüsszelben, mely önálló politikai aktivitás összeegyeztethetetlen a Gyurcsány-párt szellemiségével.

Amennyiben Ujhelyi István képes érzékelni a magyar politikai valóságot, akkor az sem valószínű, hogy egy sokadik baloldali törpepártot szervezne. Számára az lenne a leginkább testhezálló, hogy a mandátuma lejártával bekéredzkedne egy jól fizető brüsszeli hivatalba.

Ujhelyi István kilépett az MSZP-ből Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendszerváltás óta példátlan külföldi befolyásolási kísérlet – amelynek során közel kétmilliárd forintnak megfelelő amerikai dollárral finanszírozták a hazai baloldal választási kampányát – egy jól bejáratott módszertan és kapcsolatrendszer eredménye. Milyen állapotban van most a magyar baloldal, és mire készül Gyurcsány Ferenc?

A jelentős amerikai támogatás annak jele volt, hogy a magyar baloldal teljesen kiüresedett és elvesztette önállóságát. Itt nemcsak a kétmilliárd forintra érdemes gondolni, hanem arra is, hogy

a mozgósítási képesség, az informatikai rendszer és a politikai üzenetek mind-mind külföldi kézben voltak a tavaszi választási kampányban.

Gyakorlatilag a baloldali pártok csupán az álarc szerepét töltötték be, mely álarc mögött Soros György és a hozzá köthető érdekcsoportok foglaltak helyet.

A baloldal árnyékkormánya Forrás: MTI/Kovács Anikó

Gyurcsány felesége nemrégiben bemutatta a baloldal árnyékkormányát. Miért vérzik több sebből ez a konstrukció, és Gyurcsányék miért nem képesek elfogadni a magyar emberek döntését, miszerint nem kérnek többet a baloldalból?

Egyrészt az árnyékkormány mint intézmény a magyar politikai hagyományokból teljesen hiányzik, így a választók érthető módon nem tudják, hogy hol is helyezzék el a politikai térben Gyurcsány Ferenc árnyékkormányát. Másrészt maga Gyurcsány Ferenc sem arra használja az árnyékkormányt, amire eredetileg a britek kitalálták. A brit árnyékkormány funkciója, hogy alternatívát nyújtson a hivatalban lévő kormánnyal szemben.

Gyurcsány Ferenc viszont a saját árnyékkormányát azért hozta létre, hogy a többi baloldali formációt eltüntesse a politikai térfélről.

Ha végignézzük a névsort, akkor egyértelműen látszik, hogy

csak olyanok kerültek be, akik végtelenül lojálisak Gyurcsány Ferenchez, továbbá kizárólag a legelhivatottabb DK-s szavazók szemében népszerűek.

Az a jelenség, hogy Gyurcsány szemében nem a népszerűség a legfontosabb szempont, nem meglepő. A bukott miniszterelnök élete során úgy került egyre fontosabb pozíciókba, hogy nem volt mögötte társadalmi támogatottság.

Kizárólag egy olyan alkalom volt, amikor megküzdött az állampolgárok szeretetéért, ez pedig a 2006-os országgyűlési választás volt, de ekkor is csak hazugságokkal tudott győzelmet aratni. Így nem meglepő az sem, hogy

Gyurcsány Ferenc képtelen a visszavonulásra, ráadásul a baloldali szavazók egy jelentős része sem tudja a személyét elfogadni.