Kapával támadtak budapesti kutyasétáltatókra

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Befejezték a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki kapával támadott meg két férfit és a kutyájukat Budapesten. A férfinak súlyos testi sértés, valamint állatkínzás vádjával kell majd bíróság elé állnia.
Vágólapra másolva!

Március 27-én 21 óra körül apa és fia a kutyájukat sétáltatták a 16. kerületben. Egyszer csak az egyik házból kiszaladt hozzájuk egy másik kutya, akit a gazdája követett kapával a kezében.

A férfi káromkodva a páros kutyájára támadt.

Az egyik gazdi, védve a kutyáját, a kapa útjába tette a kezét, de nem tudta megvédeni az állatot, amely rémületében elszaladt. A feldühödött támadó az ember felé fordult. Először az idősebb férfit vette célba,

fejbevágta a kapa nyelével, majd az éles felével megütötte meg a szeménél.

A férfi összeesett.

Ekkor a támadó a fiút fejét is megütötte a kapával,

de neki csak könnyebb sérüléseket okozott.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 16. kerületi rendőrök elfogtak egy 60 éves férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait pedig vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.