Itt a kormány legújabb, vállalkozásokat segítő intézkedése - videó

SZENTKIRÁLYI Alexandra, kormányinfó, 2022. 05. 26.
Budapest, 2022. május 26. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A szankciók okozta válság és energiaár-emelkedés a vállalkozások életét nehezíti meg a legjobban. A magyar gazdaság ugyan növekedési pályára állt az elmúlt években, és még a járványból is megerősödve tudott kijönni, de most, a brüsszeli szankciók tönkreteszik az európai és a magyar gazdaságot és a vállalkozásokat is - írja közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Mint bejegyzésében írja,

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kormány ezért úgy döntött, hogy a rezsitámogatás, a vállalkozói kamatstop, a gyármentő program mellett rendkívül kedvező hiteltermékeket is biztosít a vállalkozásoknak.

A Széchenyi Kártya Program is nagyban segíti a vállalkozásokat a szankciós válságban. 2023 első félévében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi 5%-os ügyfélkamattal lesznek elérhetőek a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei.