Vérengzés a gyulai éjszakában

rendőrszalag, rendőrség, tetthely, támadás, késelés
rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Jogerősen is elítélhetik szerdán azt a férfit, aki két évvel ezelőtt brutálisan végzett egy emberrel a gyulai éjszakában, és a vele sétáló gyereket is megsebezte. A késelés után a támadó hazament a talicskájáért, hogy beletegye a holttestet és elvigye az utcáról. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi és egy kiskorú, vagyis gyerek barátja 2020. május 30-án este együtt szórakozott Gyulán. Hajnalban elmentek a férfi lakására cigarettáért, aztán gyalog elindultak vissza a belváros felé. Az akkor már részeg és begyógyszerezett férfi minden előzmény nélkül

odalépett egy hazafelé tartó emberhez és az otthonából hozott késsel többször megszúrta.

Áldozata, aki erősen vérzett, egy parkoló autó kerekének dőlt. A támadóval együtt iszogató gyerek hívni akarta a mentőket, de a férfi nem hagyta.

A késsel megvágta az arca baloldalát.

Ő azért nem sérült meg ennél jobban, mert sikerült kitérnie a mellkasa felé tartó szúrás elől és utána még arra is volt ereje, hogy elmeneküljön a támadója elől. Eközben a másik áldozat az autó mellett elvérzett, belehalt a sérüléseibe. Mivel a részeg, begyógyszerezett késelő nem érte utol második áldozatát, jobbnak látta, ha hazamegy és elhoz egy talicskát.

rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció) Forrás: Police.hu

Beletette halálra késelt áldozata holttestét és elvitte egy szemétgyűjtő konténer mellé. A holttestet a szemét alá dugta.

Aztán hazament, összepakolt, elbúcsúzott a húgától, és elment, de nem sokáig bújkált, mert elfogták és bíróság elé állították. A Gyulai Törvényszék március 3-án aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a R. R. -t , amiért 18 év fegyházbüntetésre és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú bíróság döntésével szemben az ügyész és a támadó védője is fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol várhatóan október 26-án hirdetik ki a jogerős ítéletet.