Életbiztosítási díjakkal csalt egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy biztosítási ügynökkel szemben, aki az ügyfelektől készpénzben átvett biztosítási díjakkal nem számolt el maradéktalanul a biztosító társaság felé, és több mint 20 millió forintot ellopott.
Vágólapra másolva!

A vád szerint egy Budapesten élő férfi egy életbiztosításokkal foglalkozó társaság megbízott üzletkötőjeként évekig több bajai ügyféllel is rendszeres kapcsolatban állt. 2016 végéig volt jogosult a biztosítottaktól az első biztosítási díjat vagy az elmaradt díjakat nyugta ellenében készpénzben átvenni, majd azt köteles volt legfeljebb 24 órán belül a biztosító felé továbbítani. 2017-ben a biztosító társaság szakított a készpénz átvételi gyakorlattal. Ezután az ügyfeleknek csak csekken vagy banki befizetéssel volt lehetőségük a biztosítási díjat rendezni. Ennek ellenére továbbra is rendszeresen készpénzben, euróban vagy forintban vette át a biztosítási díjakat az ügyfelektől,

de ezek egy részét nem továbbította a biztosító társaságnak,

míg a pénzek másik részével - átmenetileg sajátjaként rendelkezve velük - lényegesen később számolt el.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Volt olyan ügyfele, akitől az évek során összesen mintegy 12 millió forintnak megfelelő eurót vett át, amiből mindössze 400 ezer forintot küldött el a biztosítónak, míg más ügyfelek esetében az átvett több millió forintnak csak a felével számolt el. A biztosítási ügynök a beszedett biztosítási díjakból több mint 20 millió forintot lopott el kilenc embertől. A biztosító társaságot ért kárból közel 12 millió forintot utóbb az ügyfeleknek visszafizetett.

A férfit jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolják.

Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.