Brutálisan kivégezte szomszédja kölyökkutyáját egy férfi

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Berettyóújfalui Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinek az ügyében, aki agyonvert egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.
Vágólapra másolva!

2021. november 21-én 17 óra 30 perc körül egy férfi az otthonában

a körülbelül két és fél hónapos keverék kutyát kézzel fejen csapta és kidobta az udvarra.

Ezzel nem hagyta abba a férfi. Utána ment, ahol tovább bántalmazta

és nagyon erősen hasba is rúgta.

Majd a kölyök kutya hátsó két lábát megfogta,

felemelte az ebet és a betonjárdához vágta.

A olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy óra múlva elpusztult. A szakértők megállapították, hogy a férfi az állatnak az átlagosat lényegesen meghaladó, különös szenvedést okozott. A bírósági tárgyaláson semmit sem tagadott az állatkínzó, sőt, szerinte meg is magyarázta, miért ölte meg.

Azt mondta, azért verte agyon a szomszéd kutyát, mert idegesítette, hogy férges, bejárt a házába és odament a gyerekhez.

Dr. Budai Szabolcs bíró az ítélet szóbeli indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a többszörös visszaesői minőségét megalapozó elítélésein túl is többszörösen büntetett előéletű a támadó. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. A bíró hangsúlyozta, hogy a férfi embertelen, állatias cselekedete semmilyen formában sem elfogadható. Amennyiben zavarta a szomszéd kutyájának az egészségügyi állapota, akár ő maga is elvihette volna állatorvoshoz a féregtelenítés miatt.

illusztráció Forrás: shutterstock

Bűnösnek mondták ki a férfit állatkínzásban, amiért 1 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésbüntetésre ítélték és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete nem jogerős, mert bár a döntést az ügyészség tudomásul vette, a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbezést. Az ügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.