Orbán Viktor: A biztonság a határainknál kezdődik

Határvadászok, határvadász eskütétel, Határvadász ezred megalakulása, Budapest, 2022.09.09., Orbán Viktor, Orbán Viktor, miniszterelnök,
Vágólapra másolva!
A biztonság a határainknál kezdődik - mondta Orbán Viktor Budapesten pénteken a határvadászok eskütételén. A kormányfő arra kérte a határvadászokat, hogy védjék meg a határt, emlékeztetve őket, hogy egy ország áll mögöttük.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a határvadászok eskütételén tartott beszédében kijelentette, 2015 óta migrációs válság van. A kormányfő felidézte, milliók érkeztek Európába, fittyet hányva a szabályokra. A miniszterelnök úgy fogalmazott, egy ország határok nélkül olyan, mint egy tojás héj nélkül.

Orbán Viktor: Egy ország határok nélkül olyan, mint egy tojás héj nélkül Fotó: Csudai Sándor - Origo

Felidézte, az elmúlt években a rendőrség és a honvédség évekig védte a déli határt, most azonban a szomszédunkban dúló háború új helyzetet teremtett, ezért vált szükségessé a határvadász ezred felállítása. A frissen felesküdő határvadászokhoz fordulva a kormányfő elmondta, mögöttük áll az ország, a magyar emberek és a magyar családok.

– tette hozzá.

A legfontosabb feladat

A kormányfő szerint az első számú feladat továbbra is a migráció megállítása. Ez egy civilizációs fenyegetés. Nyugat-Európa példája mutatja, hogy elég egyszer hibázni, mert nem lehet visszafordítani az idő kerekét – mondta a kormányfő. Mi nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sülhet ki - húzta alá.

Komoly feladat vár a határvadászokra Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kormányfő a migráció veszélyeiről szólva azt is kifejtette,

Felidézte, idén már 160 ezer illegális határátlépési kísérlet történt, egyre több az erőszak is.

Orbán Viktor közölte, a biztonság a határainknál kezdődik, és arra kérte a határvadászokat, hogy védjék meg a határt, emlékeztetve őket, hogy egy ország áll mögöttük.

500-an tettek esküt

A Készenléti Rendőrségen belül önálló határvadászezredet a 2015-ös migrációs válságra való reakcióként kezdték megszervezni, az alakulat első egysége pedig hamarosan bevetésre kerülhet a déli határszakaszon. Pénteken 500 határvadász tett esküt Budapesten.