Korrupt pénzügyőrökkel és rendőrökkel szemben indult nyomozás

Nagylak
A nagylaki határátkelő felé
Vágólapra másolva!
Határon történt korrupciós bűncselekmények miatt indult nyomozás két pénzügyőrrel és három rendőrrel szemben a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatása alapján a megalapozott gyanú szerint az elfogott rendőrök, illetve pénzügyőrök áru- és személyfuvarozásban érintett külföldi sofőröktől kértek pénzt a nagylaki határon, amikor azok átléptek Magyarországra.

5-50 eurósért cserébe a megvesztegett emberek nem ellenőrizték a teherautókat, kamionokat.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség négy korrupciós esetet tárt fel, amelyekkel kapcsolatban öt hivatalos személyt vettek őrizetbe. A nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együtt, egy több helyszínes akció keretében fogták el őket, majd a Fővárosi Nyomozó Ügyészség munkatársai

hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként.

külfödiektől fogadtak el vesztegetési pénzt pénzügyőrök és rendőrök a nagylaki határnál Forrás: Raimond Spekking/commons.wikimedia.org

Az elfogottak otthonát is átkutatták és nagy összegű külföldi valutát foglaltak le, ami alátámasztotta a bűncselekmények gyanúját. Többször követhettek el ilyen bűncselekményeket. Ezeket is vizsgálják - tudatta az ügyészség. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.