Tizenegy év alatt 14 000 tanszercsomag-adomány rászoruló gyermekeknek

Vágólapra másolva!
Az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport átadta az idei tanszercsomag utolsó mintegy 2000 darabját a rászoruló gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

A Campona bevásárlóközpontban található Kockaparkban kapta meg egy osztályi rászoruló gyerek azt a tanszercsomagot, melyet az Ökomenikus Szegélyszvezet és E.ON Hungária Csoport közös segélyakciója nyomán állítottak össze.

Az E.ON immár hagyományosan, az idei évben is 5 millió forintot adományoz az Iskolakezdés együtt! segélyakció célkitűzéseire.

Újabb, 2000 darab csomagot adott át az Ökomenikus Segélyszervezet és a E.ON a rászoruló gyerekeknek. Forrás: Ökomenikus Szegélyszervezet

A nyári táborok, tanműhelyek és élménynapok mellett, melyeket a nyár folyamán szerveztek a gyerekeknek fontos, hogy a hátrányos helyzetűek is egyenlő esélyekkel kezdjék el az iskolát.

A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet intézményeiben élő, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei.

A Camponában Wolf Kati és különböző élményprogramok várták a gyerekeket. Forrás: Ökomenikus Segélyszervezet

Az Ökomenikus Szegélyszervezet gyűjtési akciója keretében a 20 millió forintot sikerült összegyűjteni, amelyből 2000 gyermek számára tudott fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani.

Az iskolások mellett az óvodásokat is támogatják, szintén 5 millió forintot fordítottak arra, hogy 500 óvodakezdő csomagot adjanak át a kisgyerekeknek.

Jövőhéten Kaposváron kerül átadásra az első csomag, de az ország minden részébe eljuttatják azt.

A Kockapark által térítésmentesen rendelkezésre bocsájtott rendezvényhelyszínen külön élmény volt, hogy a kapány arcától, Wolf Katitól vehették át az ajándékokat a gyerekek.

Wolf Kati Jamniczky Zsolttal, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettesével és Lehel Lászlóval, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójával közösen vett részt a rendezvényen és mondott köszönetet azoknak, akik a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon keresztül segítették a rászorulókat.