Medveveszély Budapest környékén: itt járt a fenevad

medve
Vágólapra másolva!
Budapesttől nem messze, Sülysápon medveürülékre lettek figyelmesek. Szakértői vizsgálatokból kiderült, hogy valóban az, ami aggodalmat keltett a lakosság körében.
Vágólapra másolva!

Vannak, akik komolyan veszik és vannak akiket félelemmel tötlt el a hír, hogy medve garázdálkodhat a környéken.

A Tegyünk Együtt Sülysápért Facebook-csoportban közzétettek egy bejegyzést egy tyúkól elleni támadásról, amit a medve megjelenéséhez kötnek.

Azonban az esetet bizonyító fotók nem kerültek fel a közösségi hálóra, ami némi kételkedésre is okot adhat - írja a Bors.

Medvétől tartanak a helyiek - megrongálódott tyúkól, eltűnt tyúkok és medveülrülék Sülysápon. Forrás: Origo

Később újabb tyúkól elleni támadásról számoltak be, amiről már fotók is készültek.

Egy sülysápi nő azt állította, hogy az udvarán talált ürülék egy medvétől származik, aki megrongálta a hátsó udvaron lévő tyúkól épületét és több tyúkkal is végzett.

Az ürüléket medvegondozók és egy vadásztársaság munkatársai is megvizsgálták és bebizonyosodott, hogy tényleg medvétől származik. Az önkormányzat és a hatóságok nem adtak ki erről hivatalos közleményt, ezért sokan még mindig sokan kételkednek a story hitelességében.

Az első eset kapcsán, magyarázatul a nő azt kommentelte, hogy épp külföldön nyaralt és ezért nem tudott képeket készíteni a megrongálódott tyúkólról.

A medveotthon állatgondozói azt tanácsolják, ha medvével találkozik valaki, csapjon zajt, hangoskodjon, de ne legyen agresszív és ne közelítsen az állathoz, kerülje a szemkontaktus és lassanként hátráljon, ha közeledik felé az állat.

Címlapi képünk illusztráció!