Felgyújtották a kisvárdai várat

A rendőrségre 2022. július 18-án éjjel érkezett bejelentés, hogy a kisvárdai műemlékvédelem alatt álló várban, amelyen jelenleg felújítási munkálatokat végeznek tűz ütött ki. Egy 25 éves férfi a gyújtogató
a kisvárdai vár műemlékvédelem alatt áll
Vágólapra másolva!
A gyújtogató telefonnal is rögzítette a közel 50 millió forint rongálási kárt okozó gyújtogatást.
Vágólapra másolva!

A rendőrségre július 18-án éjjel érkezett bejelentés arról, hogy a műemlékvédelem alatt álló, kisvárdai várban, amelyen jelenleg felújítási munkálatokat végeznek, tűz ütött ki. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói a lángokat hamar megfékezték, nem sérült meg senki és "közveszélyokozás" sem történt.

Mivel a helyszíni szemlén kiderült, hogy szándékos gyújtogatás történt, a Kisvárdai Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

a kisvárdai vár műemlékvédelem alatt áll Forrás: Police.hu

Egy nappal később, július 19-én azonosították és elfogták azt a 25 éves helyi férfit, aki a várban szándékosan, égésgyorsító gyúlékony anyag használatával tüzet gyújtott,

amivel közel 50 millió forint rongálási kárt okozott.

A kisvárdai nyomozók V. A. L. -t az elfogása után a rendőrkapitányságra vitték és rongálás megalapozott gyanújával kihallgatták. A gyújtogató beismerő vallomást tett. Tettét azzal magyarázta, hogy magánéleti gondjai miatt az életét értelmetlennek érzi, rendszeresen iszik és akkor is részeg volt, amikor tüzet gyújtott.

közel 50 millió forintos kár keletkezett az épületben, nem sérült meg senki Forrás: Police.hu

Telefonjával még videófelvételeket is készített a tűzgyújtásról, amelyeket önként megmutatott a rendőröknek.

A fiatalt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatása indítványozását.