Milliókat sikkasztott egy borsodi hegybíró

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy 45 éves férfi 2013 nyarán lett egy borsodi település hegybírája, akit azzal is megbízták, hogy kezelje a pénztárat. Éveken keresztül vett ki pénzt a pénztárból, összesen több mint 2 és fél millió forintot tett zsebre.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020. novemberééig volt a község hegybírája. 2013. októberében bízták meg azzal a pénztár kezelésével. A hegyközség irodájában dolgozott, ahol az adminisztrátorok átvették a tagok befizetéseit, amiről nyugtát adtak, a könyvelőnek pedig bizonylatokat állítottak ki.

A pénztárbizonylatokat és az átvett pénzt mindig odaadták a pénztárosnak, vagyis a férfinak.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi 2016 januárjától 2020 tavaszáig különböző összegekben, összesen több mint 2,5 millió forintot sikkasztott el.

Ezt úgy próbálta meg ezt eltitkolni, hogy 24 bizonylatot nem adott oda a könyvelőnek, ami miatt úgy tűnt, hogy ezeket az összegeket nem is fizették be a pénztárba. Az ügyészek most sikkasztással vádolják a hegybírót és azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre amellett, hogy eltiltja a hegybírói tisztségtől is.