Szijjártó Péter: Jó hír, hogy Boris Johnson marad a brit kormányfő

SZIJJÁRTÓ Péter, MALI, Sinisa, külgazdasági és külügyminiszter, találkozó, hivatal, szerb, magyar
Budapest, 2022. május 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Sinisa Mali szerb pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján 2022. május 25-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Jó hír a magyar-brit kapcsolatok jövője szempontjából, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök megnyerte az ellene indított bizalmi szavazást, így továbbra is ő maradhat az Egyesült Királyság kormányfője - jelentette ki a tárca közleménye szerint kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a bangladesi kollégájával közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón az üggyel kapcsolatban korábban közzétett Facebook-bejegyzését firtató újságírói kérdésre válaszolva leszögezte, hogy nem avatkozunk bele és nem is kommentáljuk más országok döntéseit.

- mondta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a megnyilvánulása pusztán személyes volt.

"Jól ismerem Boris Johnsont, hiszen szolgáltunk együtt külügyminiszterekként. Tudom, hogy milyen tisztelettel közelít Magyarország felé, tudom, hogy külügyminiszterként mennyit dolgozott azért, hogy a magyar-brit kapcsolatok fejlődjenek. És ez az elkötelezettsége miniszterelnökként is fennmaradt.

- közölte.