Itt vannak az első vallomások L.L. Junior kisfia halálának ügyében

LL Junior kisfiának temetése, Fiumei úti temető 2019.09.06.
Vágólapra másolva!
L.L. Junior kisebbik fiát 2019 augusztusában gázolta el egy autó Zuglóban. A rendőrség Dávidka anyját, Hopp Csillát gyanúsítottként hallgatta ki, az ügyészek szerint viszont nem ő a felelős a gyereke haláláért, hanem a barátnője, aki a kisfiú kezét fogta, mielőtt kiszaladt volna az útra. Az ügyben ma tartottak előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszéken.
Vágólapra másolva!

Nagy médiaérdeklődés közepette kezdődött a per a Fővárosi Törvényszéken. Hopp Csilla barátnője bézs színű kardigánban és fekete ruhában érkezett, és édesanyja is elkísérte, aki maga is tanú az ügyben. Sem L. L. Junior, sem Hopp Csilla nem jelent meg. L.L. Junior egy koncerten volt 2019. augusztus 31-én vidéken. Hopp Csilla a közös gyerekeikkel és a nő egyik barátnőjével pedig egy nyárbúcsúztató rendezvényre tartott Zuglóban. Ekkor történt a tragédia. Az egyik kereszteződésnél a 3 éves Dávidka kiszaladt az útra, ahol egy autós elütötte.

A gyerek több métert repült. A mentők gyorsan a helyszínre értek, de az életét már nem lehetett megmenteni.

L. L. Junior és Hopp Csilla a fiuk temetésén Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem tett beismerő vallomást

Az ülés elején a védelem kérvényezte, hogy a bíróság zárja ki a nyilvánosságot a tárgyalásról, amit Kárpáti György bíró elutasított, aztán az ügyész felolvasta a vádat. Azzal kezdte, hogy Hopp Csilla barátnője először megállította a kisfiút, de "nem fogta megfelelően, elég erősen" a kezét, így a második próbálkozásra már ki tudott szaladni az útra, ahol elgázolta egy szabályosan közlekedő autós.

Kárpáti György bíró Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyereknek több csontja eltört, a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A nő

nem tett beismerő vallomást és nem mondott le a tárgyalás jogáról.

Az ügyész 11 tanú személyes meghallgatását kérte. Rajtuk kívül még 10 tanú vallomását olvassák majd fel a következő tárgyalásokon. A bíró berekesztette az előkészítő ülést, és elkezdte az ügy tárgyalását. Ma a vádlottat, a barátnőt és az édesanyját hallgatták meg.

Itt történt a baleset Fotó: Hirling Bálint - Origo

Nem volt kötelező vigyáznia a kisfiúra

A barátnő az első kihallgatásán nem akart vallomást tenni, a másodikon, 2020 júliusában azonban írásban nyilatkozott.

Leírta, hogy nem volt rábízva a kisfiú, nem kérte meg erre senki és jogszabály sem kötelezi erre.

Szerinte ennyi erővel a többi felnőttet is számon lehetne kérni, akik ott voltak. Azt mondta, miután visszahúzta a gyereket az útról, visszaadta az anyjának.

Figyelmeztette Dávidkát, majd meggyőződött róla, hogy Hopp Csilla figyel rá.

Úgy érzi, hogy maximális gondossággal járt el, tette mindezt annak ellenére, hogy nem volt kötelező.

Hopp Csilla barátnőjének védője Fotó: Polyák Attila - Origo

Novemberi vallomásában még azt mondta, hogy az első zebrán az anyja fogta Dávidka kezét, és azt hitte, hogy nem engedte el. Csak a két zebra között vette észre, hogy Dávidka hátulról előre szalad. Ekkor sikerült megfognia és visszahúzni. Szerinte ekkor a gyerek még nem lépett le az útra, csak a járda széléig jutott. Hangsúlyozta,

végig abban a tudatban volt, hogy az anyja fogja a kezét, és nem tudja, hogy Hopp Csilla mikor engedte azt el.

A baleset előtt a fiú mögöttük szaladt el és kijutott az útra. Ekkor már nem volt lehetősége visszahúzni.

Nagy sérülés volt Dávidka fején

A barátnő után az édesanyját szólította a bíró, aki most nem akart vallomást tenni, ezért csak a korábbi kihallgatásaiból olvastak fel, mit mondott. Arról beszélt, hogy a baleset nagyjából 17 óra körül történt, jók voltak a látási viszonyok.

A rajongók és családtagok plüssökkel emlékeztek meg a kisfiúról a baleset évfordulóján Fotó: Hirling Bálint - Origo

Arról beszélt, hogy ő kicsit előrébb járt a társaságnál két kisgyerekkel, ők ezért is értek át a második zebrán is. Amikor átértek, megálltak az úttól távolabb eső füves részen. Aztán arról beszélt, hogy ő háttal állt a többieknek, ezért nem látta, hogy ki mellett állt Dávidka. Csak a csattanásra fordult meg, akkor már a kisfiút nem látta. A lánya odaszaladt hozzá, odaadta neki a két gyereket, majd odament megnézni, hogy mi történt.

Dávidka hanyatt feküdt, fején egy nagy sérüléssel. Többen próbálták újraéleszteni, valaki egy pólót tett a feje alá.

Ő Csillát próbálta támogatni.

Aztán hozzátette, hogy a lánya és Hopp Csilla 15 éve barátok, emiatt Dávidka hetente találkozott vele és jó kapcsolatban voltak. Azt is elmondta, hogy

a kisfiú ismerte a közlekedési lámpákat, tudta, hogy ha piros van, nem szabad továbbmenni.

Ahogy azt már korábban megírtuk, 2019. augusztus utolsó napján Hopp Csilla az L. L. Juniorral közös gyerekeikkel és az egyik barátnőjével egy nyárbúcsúztató rendezvényre tartottak Zuglóban. A Vezér és a Füredi utca sarkánál, a zebrán pirosra váltott a lámpa. A család egy része még átjutott a zebrán, a többiek, köztük Hopp Csilla, a barátnője és a 3 éves Dávidka nem. A kisfiú a bátyja után akart menni, ezért lelépett a zebrára. A barátnő ekkor elkapta és visszahúzta a járdára, majd a kezét is megfogta.

Dávidka azonban ennek ellenére ki tudott szaladni az útra, ahol egy szabályosan közeledő autós elütötte.

A kisfiú a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A sofőrnek esélye sem volt, hogy időben megálljon. A barátnő ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség.