Mitől lesz fenntartható az életünk? – újra itt a Humusz Szövetség előadássorozata

Vágólapra másolva!
Ismét jelentkezik a Humusz Szövetség előadássorozata. Az április 6-tól május 11-ig tartó, minden pénteken megrendezett eseményen egyebek között szó lesz az ember és a természet kapcsolatáról, arról, milyen jellemző konfliktusokba kerülünk a vadvilággal, és hogy mitől válik fenntarthatóvá az életünk.
Vágólapra másolva!

A Humusz Szövetség, ahogy az előző évben, úgy ezúttal, 2022-ben is Zöld Kalandozásokra hívja az érdeklődőket. Az április 6-tól május 11-ig tartó, a Humusz Házban (1111 Budapest Saru utca 11.) megrendezett előadássorozat alkalmával szó lesz az ember és a természet kapcsolatát, arról, mitől lesz fenntartható az életünk, s, hogy milyen jellemző konfliktusokba kerülünk a vadvilággal – írja felhívásában a Humusz Szövetség. Nézzük részletesebben a soron következő témákat!

Zöldfelület Budapesten

A Humusz Szövetség által rendezett Zöld Kalandozások előadássorozat utolsó előtti előadása, május 4-én Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze abban segít, hogy egy budapesti polgár mit tehet a fővárosi zöldfelületekért. Mi szükséges ahhoz, hogy a mostani gyakorlatnál egy zöldebb kertkultúrát tudjunk meghonosítani. És, hogy mire figyeljünk oda a közterületeken, hogy ne kerüljenek rossz állapotba a fasoraink, parkjaink, erdeink, természeti területeink.

Mit tanulhatunk a gombák világától?

Az előadássorozat utolsó alkalmán, május 11-én Dima Bálint, az ELTE Természettudományi Karának    Biológiai Intézete munkatársa előadásában betekintést nyújt a gombák szerteágazó életébe, különös tekintettel a természetben található nagygombák változatosságára, megismerésükre és szerepükre.

A programot az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja támogatja.