Egy férfi halálát okozta egy figyelmetlen teherautósofőr

Vágólapra másolva!
Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt kell felelnie annak a sofőrnek, aki egy pótkocsis teherautót vezetett és későn vette észre, hogy egy autó előtte balra kanyarodik. Hogy elkerülje az ütközést, intenzíven fékezett és áttért a szemközti sávba, ahol karambolozott egy másik autóval. A vétlen autó sofőrje meghalt, családtagjai, köztük két gyerek súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.
Vágólapra másolva!

Egy Pest megyében élő férfi tavaly nyáron, június 24-én délután az 52-es számú főúton, Solt felé közlekedett egy pótkocsis teherautóval közel 70 km/h-val. Figyelmetlensége miatt későn vette észre, hogy az előtte haladó balra kanyarodás miatt teljesen lefékezett és megállt. Erősen fékezett és balra kormányzott, ezzel áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval. Az ütközés során a szabályosan közlekedő kocsi az útpadka melletti füves területre sodródott.

Forrás: Ügyészség

A baleset során a vétlen autó sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Mellette ülő felesége és a hátul ülő egyik gyerekük súlyos, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó hátsó ülésén, a vezető mögött gyermekülésben utazó kisebbik gyereket pedig életveszélyes állapotban vitték kórházba és csak a gyors és szakszerű orvosi kezelésnek köszönhető, hogy életben maradt.

Az ügyészség a férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, bűnösségéről a kecskeméti bíróság dönt.

Forrás: Ügyészség