Szívbetegségre hivatkozó rokonok csaltak ki pénzt egy kecskeméti alapítványtól

rendőrautó, bilincs
Vágólapra másolva!
Csalás miatt emeltek vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség ügyészei egy nő és a fia ellen, mert 2019 decemberében a férfi szívbetegségére és a nehéz helyzetükre hivatkozva közel 250 ezer forintot csaltak ki egy kecskeméti jótékonysági alapítványtól.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2019 decemberében a nő felvette a kapcsolatot a kiszemelt alapítvánnyal. Azt mondta, hogy fiával együtt rászorult helyzetben van és a segítségüket kéri. Az alapítvány egyik képviselője december 10-én elment hozzájuk Kecskemét környéki otthonukba. Anya és fia azt hazudta,

hogy a férfi súlyos szívbeteg, pacemaker beültetésen esett át, ápolására és gyógyszeres kezelésre szorul.

A becsapott alapítványi képviselő másnap 50 ezer forintot adott nekik a lakbér rendezésére, valamint 3 ezer forintért gyógyszereket váltott ki és több mint 16 ezer forintért élelmiszereket és tisztítószereket vett nekik. Aztán a szervezet közösségi médiás oldalán megosztotta a rászorulók „történetét".

Kitért a férfi betegségére, ágyhoz kötöttségére és rászorultságára.

Ennek hatására több embertől összesen 179 ezer forint adomány érkezett az alapítvány számlájára, amit átutaltak a csalóknak.

Anya és fia összesen 248 ezer forint kárt okozott az alapítványnak, ami nem térült meg.

A szabadlábon védekező rokonok beismerték, hogy bűncselekményt követtek el. A járási ügyészek csalással vádolja őket és közérdekű munka kiszabását javasolták számukra amellett, hogy a csalással szerzett gazdagodás erejéig a vagyonukat is kobozzák el. Az ügyet a Kecskeméti Járásbíróságon tárgyalják majd.