Mindent tagad a rákospalotai gyújtogató

A rákospalotai lakástüzet túlélő 12 éves kisfiút a rendőrök mentették meg, nagyszülei azonban nem élték túl. A Fővárosi Főügyészség megvádolta a gyújtogatót.
Az Origó fotóján a bűnügyi technikusok kiégett ablakról készített fotója
Vágólapra másolva!
Tagadta bűnösségét a két halálos áldozatot követelő rákospalotai gyújtogatással vádolt férfi a Fővárosi Törvényszéken pénteken. 
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi 2020 júliusától egy építési vállalkozónál dolgozott, aki szállást biztosított neki rákospalotai házának melléképületében, ahol egy másik férfi is lakott feleségével és kis unokájával.
Részegeskedő életmódja miatt többször konfliktusba keveredett a főnökével. Utolsó vitájuk 2020. november 22-én verekedésig fajult.

Ezután a vállalkozó felmondott a férfinak, és felszólította, hogy másnap reggel költözzön el.

Hajnalban a férfi felgyújtotta a vállalkozó autóját és elsétált. Nem törődött azzal, hogy átterjedhet a a tűz a garázs feletti lakóhelyiségekre. A tűz miatt megszólalt az autóriasztó. Ennek a hangjára riadt fel a melléképületben élő család egyik tagja, a nagypapa, akinek sikerült kimentenie az unokáját a tetőre.

A kisfiú így túlélte a támadást, a nagyszülei viszont belehaltak a gyújtogató tettébe.

A szakértők szerint a gyereknél fennállt az életveszélyes vagy akár halált okozó sérülés bekövetkezésének lehetősége is.

A tűzzel egyébként 60 millió forint kárt okozott a férfi.

Az Origó fotóján a bűnügyi technikusok kiégett ablakról készített fotója Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség a gyújtogatót különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére, különös visszaesőként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy, továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, valamint különösen nagy kárt okozó rongálással vádolta meg. A törvényszék pénteken előkészítő ülést tartott az ügyben.

A férfi nem ismerte be bűnösségét, mindent tagadott, így az ügy tárgyalással folytatódott.

Már ma kihallgatták a vádlottat, május 12-én pedig a tervek szerint tanúkat és szakértőket fognak meghallgatni a Fővárosi Törvényszéken.