Többszáz embert vert át egy internetes csalóbanda

internetes csaló nő illusztráció
internetes csaló nő illusztráció
Vágólapra másolva!
Csalás miatt emeltek vádat egy férfi és egy nő ellen, mert interneten keresztül többszáz embert megtévesztettek, nyolc társuk pedig a pénz tisztársa mosásában segített nekik.
Vágólapra másolva!

Az élettársak 2020 tavaszán elhatározták, hogy internetes csalásokkal jutnak pénzhez és ehhez gondosan megszerveztek mindent. Először

hamis álláshirdetéseket adtak fel, amire többen is jelentkeztek, és a munkaszerződéshez megadták az adataikat.

A személyes adatokat felhasználva több szolgáltatónál is vásároltak telefonkártyákat, amelyeket később felhasználtak a csalásokhoz.

Ezenkívül megállapodtak több személlyel, akik

vállalták, hogy havi juttatásért a rendelkezésükre bocsátják a bankszámlájukat, majd a számlákra érkező utalásokat pénzben átadják. Ezután húsz álnéven adtak fel több online hirdetést is, amiben főként bontott autó alkatrészeket, de faházat és kerti játszóteret is kínáltak eladásra, amelyekkel igazából nem rendelkeztek.

A vevők az előre átutalt pénzükért semmit nem kaptak.

illusztráció Forrás: pixabay.com

2020 április eleje és szeptember vége között

az élettársak a hamis hirdetésekkel és segítőik közreműködésével több, mint 200 embernek közel 18 millió forintnyi kárt okoztak.

A dabasi ügyészség az élettársak ellen csalás, míg segítőik ellen pénzmosás miatt emelt vádat - írja az Ügyészség oldala.