Jogtalanul lőtt milliós értékű gímszarvasokat egy orvvadász banda

Vágólapra másolva!
Orvvadászat miatt kell felelnie annak az öt férfinak, akik gímszarvas bikákat ejtettek el jogtalanul, amivel több milliós károkat okoztak több Marcali környéki vadásztársaságnak is. A banda tagjai között volt egy hivatásos vadász, és egy önkormányzati vezető is.
Vágólapra másolva!

A férfiak 2020 augusztusában és szeptemberében Marcali környékén, számukra idegen vadászterületeken vadásztak, melynek során

három gímszarvas bikát ejtettek el,melyek egyenként egymillió forintot értek. Ráadásul az egyik állat kilövése vadászati tilalom idejére esett.

Az elejtett gímszarvasok egyikére a vadak megfigyelését szolgáló

GPS jeladót is raktak, melyet az egyik férfi az állat kilövése után széttört és egy patakba dobott, amivel további 900.000 forint kárt okozott a vadásztársaságnak.

A férfiak ezután a trófeákat egyik társuk lakóhelyére vitték, aki a trófeákat kikészítette, majd később eljuttatta annak a férfinak, aki elejtette az állatot.

Forrás: Ügyészség

A vadásznak emellett amiatt is felelnie kell, hogy

2020 decemberében a saját vadásztársaságuk területén 2 trófeás gímszarvas bikát lőtt ki és vitt el jogtalanul.

Mielőtt hazatért volna a lopott vadakkal,

a nagykanizsai rendőrök tettenérték, és lefoglalták tőle a zsákmányt.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség az önkormányzati vezetővel és hivatásos vadász társával szemben végrehajtandó, míg a másik három férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta.