Egy üveg borért vertek meg egy férfit Ózdon

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Szeptember végén Ózdon, egy buszmegálló környékén iszogatott egy 34 éves férfi és egy 17 éves fiú. Miután elfogyott az italuk, meglátták, hogy egy ismerősük a közelben borozik egy férfival, és elhatározták, hogy megszerzik tőlük a bort. Mivel a férfi nem adta oda az üveget, a tizenéves fiú megütötte, majd elvette tőle. Mire a rendőrök elfogták öket, a kétliteres borból már csak két deci maradt. A kamasszal szemben javítóintézeti nevelés, a büntetett előéletű férfival szemben pedig börtönbüntetés kiszabását javasolta az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A 34 éves férfi és 17 éves társa 2021. szeptember végén egy éjjel Ózdon, a buszpályaudvar területén iszogattak. Tőlük néhány méterre egy ismerősük szintén ivott egy másik férfival. A 34 férfi az ismerősét odahívta, és 500 forintot kért tőle. Ismerőse közölte vele, hogy nincs pénze, ezért a férfi felszólította kiskorú társát, hogy kutassa át a zsebeit, amit ő meg is tett, de pénzt valóban nem találtak nála.

Néhány perc elteltével ismerősük a társával - akinek a kezében kétliteres,műanyag flakonos bor volt -, elindultak. A férfi és a fiú

elhatározták, hogy megszerzik a bort, ezért követni kezdték őket.

Többször utánuk kiabáltak, hogy álljanak meg. A két férfi erre megijedt, és menekülni próbáltak, a fiatal azonban utolérte őket. Felnőtt társa felszólította, hogy vegye el a bort. A kamasz először kérte a férfit, hogy adja át a borosflakont, ám az nem adta, ezért

a fiú megragadta az üveget, rángatni kezdte, de nem sikerült elvennie. Ekkor ruhájánál fogva próbálta földre rántani a férfit, de ez sem sikertelt neki. A bor megszerzése érdekében ezért arcon ütötte a férfit, aki megtántorodott, mire a fiatal kivette a kezéből a bort.

Felnőtt társa ezután azt kérte tőle, hogy nézze meg azt is, hogy vannak-e nála egyéb értékek. Ekkor a megtámadott férfi rendőri segítségért kiabált, és társával együtt a közelben lévő rendőrség felé futott.

A kép illusztráció Forrás: Pixabay.com

A két támadó ekkor

azonnal inni kezdte a megszerzett bort, és mire a rendőrök elfogták őket, a flakonban már csak két deci maradt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül

a büntetlen előéletű fiatallal szemben javítóintézeti nevelést, büntetett előéletű felnőtt társával szemben börtönt javasolt.