VV Fanni-ügy: B. László járt a gyilkosság napján ott, ahol a holttestet keresték

B.L. emberölés bűntette, VV Fanni, Novozánszki Fanni, 2020.01.07.
Vágólapra másolva!
Egy tanú elmondása alapján B. László ott volt a Duna-parton a gyilkosság napján, azon a területen, ahol VV Fanni holttestét keresték. Többek között erről volt szó tegnap a Fővárosi Törvényszéken, ahol a vádlott is felszólalhatott a saját védelmében a Bors tudósítása szerint.  
Vágólapra másolva!

A lap azt írja, a férfi igyekezett a több ezer oldalas tárgyalási jegyzőkönyvbe írt állításokat újraértelmezni és hibákat keresni a szakértői véleményekben, a nyomozói munkával kapcsolatban pedig panaszt emelt.

B.László a VV Fanni-ügy tárgyalásán 2020. január 7-én Fotó: Polyák Attila - Origo

Négy és fél éve nem találják a holttestet

Ahogy korábban írtuk, a valóságshow-ból ismert VV. Fanni 2017. november 20-án tűnt el. Pár hónappal később az egykori MSZP-s képviselőjelöltet, B. László került a nyomozók látóterébe, akit 2019 októberében az ügyészek megvádoltak a nő meggyilkolásával,

amit nyereségvágyból elkövetett emberölésnek minősítettek.

A vádirat szerint a támadás idején 35 éves férfinek nem volt állandó munkahelye, rendszeres jövedelme és az áldozatától akart pénzt szerezni. A végzetes napra 2017. november 20-ára találkozót beszélt meg a nővel az otthonába.

Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják Forrás: Blikk

Azt nem tudni, mi történt köztük, de egyszer csak a férfi

megütötte a nőt és addig folytatta, amíg el nem ájult.

Aztán több értékes tárgyat magához vett és olyanakot is eltett, amelyek arra utaltak volna, hogy VV Fanni elutazott. Majd felkapta VV Fannit és elindult vele a bérautóhoz. A ház biztonsági kamerája rögzítette,

amint B. László a karjában viszi a parkolóba a nő eszméletlen testét és beteszi a csomagtartóba.

Felvételen B. László a nő eltűnésének napján 2021. június 15-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A nő belehalt a sérüléseibe, B. László pedig bedobta a holttestet a Dunába a vádirat szerint.

A férfi úgy vitte vissza a bérautót, hogy véres maradt a csomagtartó.

A bérautós hívta a rendőröket. Azonnal őrizetbe vették B. Lászlót, akinek telefonjából az is kiderült, hogy Fanni eltűnésének idején olyan országokra keresett rá weben, amelyeknek nincs kiadatása Magyarországgal. Ki is nézte Belizét, ahova több napra utazott volna egyedül a találati listája szerint.

B. László ott volt a Duna-parton, ahol Fannit keresték

A tegnapi tárgyalási napon B. László mellett egy olyan tanút, egy nyomozót is meghallgattak, aki azt állította,

B. László biztosan járt Szalkszentmártonnál a Duna-parton, azon a területen, ahol Fanni holttestét keresték a nyomozók.

A férfi tagadja, hogy ott volt annak ellenére, hogy még a köztérfigyelő kamerákon is látni egy olyan autót, amit ő véresen vitt vissza a tragédia napja után. B. László azzal magyarázta "a jelenséget", hogy a telefonjával a folyó másik oldalán volt, így véletlenül jelentkezett fel az átjátszótornyokra a készüléke. A szakértő viszont igyekezett bebizonyítani, hogy a férfi hazudik. B. Lászlót kizárólag közvetett bizonyítékok alapján vádolták meg a gyilkossággal, mivel Novozánszki Fanni holtteste azóta sem került elő, de holttest nélkül is elítélhetik. A tárgyalás folytatódik.