A Budapesti Gazdasági Egyetem átfogó támogatást nyújt az ukrajnai háborús helyzetben érintett hallgatóinak

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, ukrajna, háború, menekült, menekültek, emberek, Budapest, vonat, pályaudvar, 2022.02.28.
Vágólapra másolva!
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) teljes közössége szolidaritást vállal minden háborús menekülttel, és kötelességének érzi a segítségnyújtást. Ezért az ukrajnai eseményekre reagálva, felmérve a BGE érintett hallgatóit, és konzultálva a Hallgatói Önkormányzattal az egyetem vezetése arról döntött, hogy a háború által érintett hallgatói részére kiemelt szociális és mentálhigiénés támogatást biztosít -áll az egyetem honlapján.
Vágólapra másolva!

Az egyetem közleményének értelmében, a támogatási rendszer részeként a háborúban érintett kettős és ukrán állampolgárságú hallgatók mentesülnek az önköltségi díj megfizetése alól a 2021/2022. tanév II. félévére vonatkozóan. Emellett a felsőoktatási intézmény rendkívüli szociális ösztöndíj pályázati keretet is megnyitott az érintett hallgatók részére, így ők egyszeri (maximum 300 ezer forint/félév) ösztöndíjban is részesülhetnek.

Az önköltséges hallgatók részére saját forrásból biztosítja az egyetem az ösztöndíjat.

Az orosz-ukrán háború következtében emberek százezrei kénytelenek elhagyni Ukrajnát. A Budapesti Gazdasági Egxetem (BGE) most különleges támogatási rendszerrel segíti az érintett, kettős és ukrán állampolgárságú hallgatóit. Fotó: Nagy Bogi - Origo

További segítség, hogy az egyetem a tanulmányaik befejezése előtt álló hallgatóit szakmai gyakorlati hely biztosításával támogatja, valamint a kollégiumi férőhelyet igénybe vevő érintett hallgatókat a 2021/2022. tanév II. félévében a kollégiumi díj fizetési kötelezettsége alól mentesíti.

A BGE az érintett hallgatók részére magyar és angol nyelven mentálhigiénés tanácsadás igénybevételének lehetőségét is biztosítja, valamint több egyetemmel együtt csatlakozott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának adománygyűjtési akciójához.