Meg akarta ölni a feleségét egy Vas megyei férfi

családon belüli erőszak bántalmazás ököl ütés
illusztráció
Vágólapra másolva!
Meghosszabíthatják a letartóztatását annak a férfinak, tavaly novemberben egy egy Vas megyei községben lévő családi házban meg akarta fojtani a feleségét, előtte pedig pénzt ajánlott a meggyilkolásáért.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a férfi már egy hónappal a támadása előtt, vagyis tavaly októberben elhatározta, hogy meg kell halnia a feleségének.

Felkereste az egyik ismerősét és felajánlott neki 3 millió forintot

a gyilkosságért, de ő nem vette komolyan az ajánlatot.

Novemberben már ő maga próbált végezni vele.

Mindent előre eltervezett. Kikapcsolta a telefonját - mint egy filmben - a házuk közelébe autózott és leparkolt. Úgy állt, hogy a felesége ne lássa őt, de ő lássa, hogy mikor érkezik meg. Amikor eljött a pillanat,

felesége háta mögé lépett és elkapta a nyakát.

Belökte a házba lökte, miközben tárgyilagosan közölte, hogy

Az asszony ellenállt, próbált menekülni, miközben a férje folyamatosan azzal fenyegette, hogy elássa és közben fojtogatta, az orrát és a száját is befogta a kezével. Meg akarta fojtani.

Azért nem sikerült megfojtani a nőt, mert valami elterelte a figyelmét és ez alatt az idő alatt áldozata ki tudott menekülni a házból.

Egy szomszédjuk hívta a rendőröket.

A támadó eltűnt, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, ami alapján elfogták. Őrizetbe vették és letartóztatták az előre kitervelt emberölési kísérlet miatt. A Vas Megyei Főügyészség most indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását arra hivatkozva, hogy egyszer már megszökött, de nála továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, sőt még a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye is.