Vágólapra másolva!
A budapesti rendőrök ma egy sajtóreggelivel egybekötött kerekasztal-beszélgetés során számoltak be arról, hogy podcastot indítanak, melynek fő célja munkájuk bemutatása. Elmondták, hogy hetente új videókkal készülnek, amelyek bűnügyi és a civil életből vett témákat ölelnek fel. Ezenkívül bemutatták a direkt ebből a célból kialakított stúdiótermüket is.
Vágólapra másolva!

A beszélgetés elején bemutatták a podcastok élén álló műsorvezetőket, két rendőrt, Gál Sándort és Szabó Gergőt. Fontosnak tartották, hogy minden generációt meg tudjanak szólítani, ezért döntöttek úgy, hogy egy fiatalabb, pályakezdő, illetve egy régebb óta a szakmában dolgozó kollégát is megbíznak a feladattal. Ezen kívül szakmán belüli tevékenységük is némiképpen eltérő.

Gál Sándor kifejezetten a bűnügyek, azon belül is a gyilkossági ügyek nyomozásának fő szakértője, Szabó Gergő pedig sportosabb jellegű rendőri tevékenységeket fog bemutatni, mint amilyen például a mesterlövészet.

A videósorozat fő célja az, hogy az átlagemberekkel megismertessék és vonzóbbá tegyék a rendőrök szakmabeli tevékenységeit, illetve bemutassák annak sokoldalúságát.

A kerekasztalbeszélgetésen elhangzott, hogy

sokat tartanak a rendőröktől, illetve ellenszenves, agresszív személyekként tartják őket számon, akiknek fő célja a büntetés és a számonkérés, ezért szeretnék feltárni a szakma pozitív oldalát is,

amikor arra láthatnak példát, hogy a rendőrök segítenek, életeket mentenek, megkönnyítik az emberek mindennapjait.

Forrás: Police.hu

Azt is elmondták, hogy

hetente készülnek új videóval, melyek a rendőrség oldalán, a Youtube csatornáján, és a Facebookon is elérhetőek lesznek.

Minden harmadik videó bűnügyi jellegű témát dolgoz fel, régi, lezárult nyomozásokat elevenítenek föl bennük. Ezen kívül civil életből vett témákkal is készülnek majd, hetente más-más beszélgetőalannyal.

A rendőrök a beszélgetés végén bemutatták új stúdiótermüket is,

amelyet a kapitányság épületén belül alakítottak ki, kifejezetten a podcast-videók készítése céljából.