Hajnal Miklósnak még magyar érettségije sem volt, amikor már diplomás közgazdásznak hazudta magát

Hajnal Miklós
Vágólapra másolva!
Újabb információk láttak napvilágot a baloldal hegyvidéki jelöltjének végzettségéről - írja a Mandiner. A választókat megtévesztő módon önmagára közgazdászként hivatkozó Hajnal Miklósnak még érettségije sem volt, amikor már magára botrányos módon közgazdászként hivatkozott. A baloldalon rendszeresen visszatérő jelenség az, hogy a politikusaik diplomabotrányba keverednek, azonban csak néha van következménye a hazugságoknak. Hajnal Miklós esetében a baloldali Momentum Mozgalom még nem nyilatkozott, Hajnal pedig a választókat megtévesztve továbbra is közgazdásznak hazudja magát bármilyen következmény nélkül. Mutatjuk a megdöbbentő újabb részleteket.
Vágólapra másolva!

Bangó Borbély Ildikó ügyéhez hasonlóan Hajnal Miklós is diploma nélkül nevezte magát közgazdásznak. A baloldal néma csendben volt, majd gyorsan kizárták a diplomabotrányba keveredő Bangónét az MSZP-ből,

a Momentum viszont azóta sem mondja meg, Bangóné sorsára küldi-e Hajnalt.

A bukott momentumos Fekete-Győr András és a magát diplomásnak hazudó Hajnal Miklós, a baloldal hegyvidéki jelöltje Fotó: Koncz Márton - Origo

Sőt, Hajnal Miklós utóbb azt nyilatkozta, kvázi magyarázatként befejezetlen tanulmányaira, hogy

Egészen friss hírmorzsa a momentumos politikus kapcsán, hogy

legutóbb azt nem találta el, pontosan milyen státuszban van jelöltsége, valamint kiderült az is, hogy bár korábbi nyilatkozata szerint „már sajnálja", hogy közgazdászként hivatkozott magára, azért továbbra is diplomásnak állítja be magát.

Érdekesség, hogy a Momentum akkori elnöke, Fekete-Győr András a hír kapcsán azt nyilatkozta, szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát. A villamosmérnököt sem a diploma teszi – fogalmazott a volt pártelnök.

Még magyar középiskolában tett érettségije sem volt Hajnalnak, amikor már közgazdászként hivatkozott magára

A friss információk szerint azonban

amikor Hajnal Miklós közgazdásznak vallotta magát, még magyar középiskolában tett érettségivel sem rendelkezett.

Az információk szerint a baloldal hegyvidéki jelöltje évekig járt a Radnóti Gimnáziumba, azonban az intézményben nem tett magyar nyelven középiskolai érettségit, semmilyen tárgyból. Ezt követően egy magániskola, a British International School diákja lett, ahonnan egy nemzetközi érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik, 2014-ből. A dokumentumot a British International School Budapest állította ki (lenti kép).

Forrás: Mandiner

Hajnal egy nagyon drága magániskola diákja volt

A The British International School Budapest honlapján elérhető információk szerint, ha valaki cikkünk írásakor szeretné az intézményben taníttatni gyermekét, a gyermek életkorától függően 100 ezer forintos jelentkezési díjat, 350 ezer forint regisztrációs díjat, valamint 300 ezer forintnyi letétet kell fizetnie (utóbbi összeget az intézmény optimális esetben visszatéríti, amikor a gyermek befejezi tanulmányait az intézményben).

Az intézményben a tandíjak a 2021/22-es tanévre vonatkozóan 3 682 000 forint, valamint 7 001 000 forint között mozognak, a gyermek életkorától függően (kedvezmények nélkül). Az intézmény weboldalán található információk szerint a tandíj összege egy összegben vagy három részletben fizethető be.

Forrás: www.nordangliaeducation.com

Később azért letette a magyar érettségit

Információik szerint ezt követően, 2021-ben, Hajnal történelemérettségit is tett, de diplomával a cikk írásakor sem rendelkezik. A politikus jelenleg az ELTE jogi karának hallgatója.

Hajnal Miklós, aki nem közgazdász, hiába állította évekig Forrás: Hajnal Miklós/Facebook

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya és Hajnal Miklós ügye az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Karácsony Gergelyről

2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot, és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét.

Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van. A nyelvvizsgabotrányát itt foglaltuk össze.