Hagyta meghalni az anyját egy érdi férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Befejezték a nyomozást abban az ügyben, amiben egy férfi annyira elhanyagolta az idős, beteg anyját, hogy az meghalt. Még a gyógyszereit sem váltotta ki.
Vágólapra másolva!

A 92 éves asszonyt 2020. október 10-én vitték be egy budapesti kórházba, mert többször elesett, zavart volt a viselkedése, ellátásra szorult.

A kórházban minden szükséges kezelés ellenére folyamatosan romlott az állapota, majd október 14-én meghalt.

A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy az asszony nagyon le volt soványodva és el volt hanyagolva.

Mivel felmerült annak a lehetősége, hogy nem gondozták megfelelően, ekkor már büntetőeljárás indult az ügyben. Tanúkat kérdeztek ki. Ekkor derült ki, hogy az asszony egy olyan házban élt, ahol nem voltak levakolva a falak és korszerű fűtés sem volt. Szemmel látható volt az ápolatlansága, a szükséges gyógyszereit nem váltották ki, fel sem íratták.

A bizonyítékok begyűjtése után az kezdett körvonalazódni, hogy az asszonnyal együtt élő,

67 éves fia nem gondoskodott róla rendesen, nem adott neki enni és inni sem és a gyógyszereit sem váltotta ki, mert drágának találta.

Tudatában volt annak, hogy ezzel gyakorlatilag halálra ítéli az anyját.

A férfit tavaly szeptemberben hallgatták ki. Mindent tagadott. Azt mondta, az anyjára mindig figyelt valaki. Tornáztatta, ügyelt rá, hogy rendszeresen mozogjon, nem voltak panaszai és a háziorvos sem mondta, hogy rendszeresen ki kell váltani a gyógyszereit. A rendőrök gondozási kötelezettség elmulasztása miatt indítottak eljárást a férfi ellen, amit mostanra befejeztek. Az ügy iratait elküldték az ügyészségnek.