Halálosan megfenyegette a háziorvosát egy kiskőrösi férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat emelt a Kiskőrösi Járási Ügyészség egy férfi ellen, mert tavaly szeptemberében egy kiskőrösi orvosi rendelőben kialakult konfliktusban trágár szavakkal szidta, majd ökölbe szorított kézzel halálosan megfenyegette a háziorvosát és az asszisztensét.
Vágólapra másolva!

A férfi élettársa szeptember 24-én reggel járt a kiskőrösi háziorvos rendelőjében, hogy gyógyszereket írasson fel párjának. Az asszisztens észrevette, hogy a neki adott listán lévő gyógyszerek közül több olyan is van, amit senki sem írt fel a férfinek. Az asszisztens ezt el is mondta a nőnek, mközben elkezdte kiírni a többi gyógyszert.

A beteg élettársa kiabálni kezdett. Azt üvöltötte, hogy ne akadékoskodjon, nekik ezekre a gyógyszerekre is szükségük van.

Az asszisztens többször kérte, hogy fejezze be a hangoskodást, mire a nő azzal vágott vissza, hogy elmegy a rendőrségre és feljelenti, majd távozott. Nem a rendőrségre ment, hanem a párjához, akinek elmondta, mi történt. Pár perc múlva már a rendelőben volt az erős testalkatú férfi is a nővel együtt.

A férfi a nővérpulthoz lépett és trágár szavakkal, üvöltözve kezdte szidni az asszisztenst,

aki jelezte, hogy a gyógyszerek kiírása folyamatban van. Ennek ellenére nem hagyta abba. Folytatta a szitkozódást és benyitott a helyiségbe, ahol az asszisztens dolgozott.

Közölte vele: „megtalállak, kicsinállak!".

És hogy a halálos fenyegetésének nyomatékot adjon, ökölbe szorította a bal kezét.

De még mindig nem állt le. Berontott a háziorvosi vizsgálóba, ahol az orvosa éppen egy beteget vizsgált.

Őt is elkezdte ökölbe szorított kézzel fenyegetni, miközben trágár szavakat kiabált és azzal fenyegetőzött, hogy meg fogja ölni.

A háziorvos megpróbálta megnyugtatni a férfit, aki elé lépett és az arcába ordítozott, miközben a kezével hadonászott.

Az orvosi szobában és a váróban tartózkodó betegek halálra rémültek a férfi viselkedésétől. Végül az orvosnak, az egyik betegnek és az élettársának sikerült lecsippalítani az agresszív támadót, aki az élettársával együtt elsétált. A férfi magatartásával megakadályozta az orvost és asszisztensét is a jogszerű eljárásukban a nyomozók szerint.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfit az ügyészség két rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja.

Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Sorsáról a Kiskőrösi Járásbíróságon fognak dönteni.