Vészfékezés után megütött egy sofőrt egy másik

illusztráció
Vágólapra másolva!
A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 41 éves, Nógrád megyei férfi ellen, aki egy kockázatos előzés után hirtelen fékezésre kényszerített, aztán meg is ütött egy sofőrt.
Vágólapra másolva!

Egy férfi május 9-én kora este a 2115. számú, irányonként egy-egy forgalmi sávval ellátott úton Bánk felől Felsőpetény irányába autózott, amikor utolért egy autót, amely mintegy 70 km/órás sebességgel haladt.

A hátulról érkező sofőrnek nem tetszett, hogy ennyire lassan kell mennie,

ezért veszélyesen kis követési távolságot vett fel, miközben többet is villogott a távolsági fényszóróval és dudált, végül megelőzte az autót.

A manőver után visszatért a sávba, és lefékezett, amivel hirtelen fékezésre kényszerítette az immár mögötte haladó autót.

Mindketten megálltak. A vészfékezős kiszállt, odament a másik autóhoz

és káromkodva arcon vágta a benne ülő férfit a letekert ablakon keresztül.

Mivel az áldozat tartott attól, hogy a férfinek ennyi nem volt elég, felhúzta az ablakot. A támadó valóban nem állt le. Túlfeszítette a vezető oldali ajtót, majd nagy erővel kinyitotta annyira, hogy nekinyomódott a sárvédő lemeznek és két helyen behorpadt. A rongálással 59 ezer 450 forint kár keletkezett az autóban.

Bár nem ütköztek, reális esélye volt a balesetnek, úgyhogy a férfi a fékezéssel közvetlen veszélybe sodorta a sofőrt és a vele utazó felesége testi épségét is veszélyeztette.

Az ügyészség a vétkes sofőr ellen a testi sértés, a rongálás és a garázdaság mellett közúti veszélyeztetés miatt is vádat emelt, melyben büntetlen előéletére figyelemmel felfüggesztett börtönbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott amellett, hogy azt kérte a bírótól, hogy a járműben okozott kárt és a közel 60 ezer forint bűnügyi költséget is fizettesse meg az ítéletével. Az ügyben várhatóan a Balassagyarmati Járásbíróságon döntenek majd.