Megérkezett a tél, sok a baleset az utakon

havazás, Sopron, hó
Vágólapra másolva!
Az ország nyugati megyéiben intenzíven havazik, az ország középső részén pedig ónos eső nehezíti a közlekedést. Az utakon már több baleset is történt. Cikkünk frissül!
Vágólapra másolva!

Tartós ónos eső várható a késő délelőtti órákig az ország egyes részein, később pedig havazásra kell készülni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is riasztást adott ki, a katasztrófavédelem pedig felhívta az autósok figyelmét, hogy

csak a téli körülményekre felkészített járművel induljanak útnak!

Reggel már több baleset is történt az utakon az Útinform szerint.

  • Egy kavicsot szállító kamion és egy kisbusz ütközött össze az M1-es autópályán Hegyeshalomnál, a határ felé vezető oldalon. Az ütközés következtében a kisbusz megpördült, a szalagkorlátnak ütközött, majd a belső sávban állt meg. A baleset miatt csak egy sávon haladt a forgalom.
  • Kamion és egy személyautó ütközött össze a Devecsert és Noszlopot összekötő úton. A baleset következtében az autó vezetője beszorult a járműbe.
  • Motoros és egy személygépkocsi összeütközött Nádudvaron, a Fő utcában. A baleset következtében a motoros a helyszínen meghalt.
  • Tetejével az árokba borult egy gépkocsi a 8-as főúton Veszprémnél.
  • Tetejével az árokba borult egy gépkocsi a 8-as főút 57-es kilométerszelvényénél, Veszprém térségébenMegcsúszott az úttesten, majd fának ütközött egy gépkocsi a Lövőt és Röjtökmuzsajt összekötő úton. A járműben csak a vezetője utazott.
  • Árokba csúszott egy autó a Békést és Gerlát összekötő úton. A forgalom itt félpályán halad.
  • Érintőlegesen ütközött össze két kamion a 86-os főúton Nádasdnál. Félpályán halad a forgalom.
  • A 86-os főúton, Nádasd és Rimány között egy kamion rakománya az útra borult.
  • Árokba csúszott egy kamion a 84-es főúton, a peresztegi körforgalomnál. A 106-os kilométernél korlátozásra kell készülni.
  • Elakadt egy kamion Sopronban, a Balfi út 84-es főúthoz közeli oldalán. A városi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták el a járművet, a Balfi úton szakaszosan haladt a forgalom.
  • Több baleset is nehezíti a közlekedést Vas megyében is, ezért bárhol lehet számítani forgalomkorlátozásra és lassabb haladásra.

Az Útinform azt írják, hogy Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében intenzíven esik a hó,

Sárvár, Csorna, Székesfehérvár, Kápolnásnyék és Paks térségében pedig az ónos esőtől síkosak az utak.

A Soproni-hegységben, Lenti, Körmend és Hajdúnánás térségében akár 300 méter alá is csökkenhet a látótávolság.

A XII. kerületi Önkormányzat csütörtök reggeli közleményében hívta fel a figyelmet, hogy a kerület meredek utcáin az ónos eső és havazás fokozott balesetveszélyt jelent. Ezért az Önkormányzat arra kérte a hegyvidéki polgárokat, különösen az időseket, hogy lehetőleg ne induljanak útnak.