Újabb fontos kiállás született a családok mellett

Vágólapra másolva!
Magyar családok tettek tanúságot a keresztény családmodell mellett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) felhívására. A Szent Család ünnepére elkészült fotómozaik sokszínűen mutatja be a családban megélt szeretet örömét – írja karácsonyi közleményében a KÉSZ.
Vágólapra másolva!

A szövetség felidézi, hogy 2016-ban jelent meg az „Amoris laetitia" kezdetű apostoli buzdítás a házastársi és családi szeretet szépségéről és öröméről. Öt évvel később, idén, Szent József ünnepén Ferenc pápa ugyanezzel a névvel nyitotta meg a családoknak szentelt évet.

A KÉSZ is csatlakozott a szentévhez, ennek szellemében kampányindító akcióként Együtt a család címmel hirdetett fotómozaik-felhívást – írják.

A beérkezett színes, vidám életképeket ábrázoló fotókból készített mozaik, amely felnagyítva is elérhető a Szövetség weboldalán, fontos kiállás a keresztény emberképből gyökerező hagyományos családmodell mellett.

– szögezi le a KÉSZ.

Forrás: Origo

Nem népszerűségre áhítozunk és nem politikai szekértáborokat vagy ideológiákat szolgálunk, hanem saját meggyőződésünket fejezzük ki – teszik egyértelművé közleményükben.

Az alapfogalmak megerősítésének igénye a többség akaratát mutatja, ami nem jelent kárt egyetlen kisebbség számára sem. Látni kell azt, ha elfogadjuk, hogy bármi lehet család, akkor valójában semmi sem az.

Nem akarunk annál többet, mint Jézus Krisztus útján járni, de nem elégedhetünk meg ennél kevesebbel sem: A család alapja egy férfi és egy nő házasságban megélt szeretetközössége, hivatása az élet továbbadása, a gyermekek felnevelése Isten szerető jelenlétében – zárja karácsonyi közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ).