Brutális kutyaviadalokat tartottak Nyíregyházán

no people animal themes ANIMAL DOG pitbull pet collar one object one animal park outdoors day BLUR motion color image blurred motion head tongue dangerous blurred nobody movement outside ANIMAL LIFE animals dogs parks pitbulls pet collars color images no
Pit bull outside, blurry.
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek annak a bandának a tagjai ellen, amely kutyaviadalokat rendezett. A kutyáikat folyamatosan a harcokra készítették, amelyik nem engedelmeskedett, azt összeverték, miközben enni és inni alig adtak nekik. A kutyaviadalokra százezres összegben fogadtak.  
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a nyolc férfi közül többen is kutyákat tenyésztettek és képeztek ki, hogy később azokat állatviadalokon verekedtessék, vagy eladják.

A kiképzési módszer az volt, hogy a kutyákat

erre a célra épített speciális futópadon futtatták, és rövid, különösen vastag, súlyos láncon tartották őket. Folyamatosan gyógyszerezték, doppingolták a kutyákat, persze, állatorvos felügyelete nélkül.

Ha valamelyik kutya engedetlen volt, azt összeverték.

Emellett rendszeresen szerveztek úgynevezett tét nélküli versenyeket, ahol a harci képességeiket próbálták ki.

Forrás: PhotoAlto/Jean-Louis Aubert / Altopress/Jean-Louis Aubert

A kutyáknak már ezzel is komoly szenvedést okoztak, de enni és inni is alig adtak nekik, rossz körülmények között tartották őket.

Bár a nyolc férfi az ország különböző pontjain élt, ismerték egymást, tartották a kapcsolatot.

A viadalok szabályait egymással megbeszélték, részletes írásbeli szabályzatot dolgoztak ki, melyet mindannyian ismertek. Rendszeresen videófelvételt készítettek a kutyaviadalokról.

2020. november 28-án Nyíregyháza külterületén, egy tanyán gyűltek össze, ahol egy 5x5 méter nagyságú küzdőteret alakítottak ki. Először két kutya harcolt egymással 20 percig, melyre 100.000,-Ft-os fogadást kötöttek a gazdáik, azaz a győztes kutya gazdája 100.000,-Ft-ot kapott a vesztes kutya gazdájától.

A küzdelemben az egyik kutya elpusztult.

Ugyanekkor egy másik viadalt is tartottak, ennek 32. percében csaptak le a rendőrök.

Az állatviadalok szervezésében és a kutyák kínzásában vezető szerepet játszó férfiakkal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a bíróság egy-egy év börtönbüntetésre ítélje őket, társaik pénzbüntetésre számíthatnak.

A nyomozás során nagy számban foglalt le a rendőrség állatviadal céljára kiképzett, illetve a viadalon ténylegesen részt vevő kutyákat.