Márki-Zay finanszírozója, Bige László baloldali milliárdos kartellezése veszélyezteti a magyar mezőgazdaságot - videó

Bige László
Nyíregyháza, 2014. december 23. Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Garantálni kell a gazdálkodók műtrágyaellátását! Nem elég, hogy a földgáz drasztikus drágulása miatt az egekbe szöktek a műtrágyaárak, és a műtrágya-kartellezés felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és a polgároknak, Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa még fenyegetésnek beillő nyilatkozatot is tett a gazdák irányába, miszerint idén csak egy napig tervezik kiszolgálni a magyar vevőket. Minden lehetséges eszközzel garantálni kell a gazdálkodók műtrágyaellátását! - írja közösségi oldalán Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata megállapította, hogy Bige László vörösbáró birodalma, a Nitrogénművek és vállalkozáscsoportja éveken át jogsértően, példa

nélküli mértékben akadályozta az árversenyt, valamint a konkurenciát.

Bige László, Márki-Zay támogatója Forrás: MTI/Balázs Attila

Márki-Zay Péter finanszírozója ezzel óriási kárt okoz a magyar gazdáknak, a mezőgazdaságnak és az egész országnak.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint kartellező Nitrogénművek vezetője fenyegetésnek beillő nyilatkozatot tett a gazdák irányába, miszerint idén csak egy napig tervezik kiszolgálni a magyar vevőket.

- mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke Forrás: MTI/Kovács Attila

A műtrágyák árának emelkedése jelentősen növeli a költségeket, ami a növénytermesztésen túl az állattenyésztésben és az élelmiszeriparban is lecsapódik.

A jelentős áremelkedés miatt sokan nem tudják majd elérni a kívánt termésszintet, ez további élelmiszer-drágulást vetít előre.