Célt tévesztett Tordai Bence akciója, inkább Karácsonyt kellene számonkérnie

Vágólapra másolva!
A Párbeszéd politikusa a kormányt támadja a hajléktalanok védelme kapcsán, ám ez ügyben helyénvalóbb lenne a Városháza előtt tüntetni, írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa és több aktivista szombat délelőtt a Karmelita kolostor előtt „tüntetett", a hajléktalanok védelméért.

Azért kezdek akcióba, mert mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a múlt vasárnapi Fidesz-kongresszuson úgy fogalmazott:

Tordai és a baloldali aktivisták azonban nem tudták helyesen értelmezni a miniszterelnök szavait. Szerintük Orbán Viktor „emberek ezreinek a halálával viccelődött".

Számításaik szerint 2010 óta több ezer ember halt meg kihűlés miatt az utcán, saját otthonában vagy éppen erdei viskókban. Tordai Bence szerint mindez azért történhetett meg, mert a Fidesz-kormány felelőtlen, érzéketlen és embertelen. A Magyar Nemzet azonban felhívja rá a figyelmet, hogy

ez egy célt tévesztett akció, hiszen a hajléktalanok védelme Budapesten fővárosi kompetencia, ez ügyben helyénvalóbb lenne a Városháza előtt fellépni.

A Párbeszéd egy másik politikusa is akciózott a héten a témában, azonban csúnyán lebukott. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a miniszterelnök fent említett szavaira reagálva a magyar hajléktalanhelyzetet egy 2013-as, az amerikai fővárosban, Washingtonban készült fényképpel „ábrázolta".

A baloldali politikus tehát hamisan azt a látszatot igyekezett kelteni, mintha a fotón egy magyarországi hajléktalan ember szerepelne.