Mellkason szúrta befogadott lakótársát egy börtönből szabadult férfi Dunakeszin

illusztráció
Vágólapra másolva!
Különös visszaesőként elkövetett emberölés kísérletével vádolnak egy férfit, mert majdnem megölt egy másik hajléktalant Dunakeszin. Csütörtökön fogják meghallgatni a Budapest Környéki Törvényszéken. 
Vágólapra másolva!

Egy férfit 2017 júniusában

feltételesen szabadságra bocsátottak életfogytig tartó fegyházbüntetéséből.

Ahogy kiszabadult, Dunakeszire, egy lakókocsiba költözött az élettársával együtt. Két évvel később megismerkedett egy hajléktalannal, akinek felajánlotta, hogy költözzön hozzájuk. Nem volt jó ötlet, mert mint kiderült, a két férfi folyamatosan veszekedett egymással.

A vitát általában az generálta, hogy a befogadott hajléktalan nem dolgozott és gyakran rendetlenséget hagyott maga után.

Ezek a kiabálások gyakran elfajultak.

Ilyenkor a házigazda elverte befogadott lakótársát.

Tavaly nyáron, július 14-én a befogadott hajléktalan ebédet főzött a lakókocsiban, amelyet a támadója élettársával és egy másik férfival együtt evett meg. Nem sokkal később hazaért a részeg házigazda.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dühösen felrótta a férfinek, hogy nem mosogatott el, és ismét rendetlenséget hagyott maga után.

Meg is rúgta a férfit, majd magához vett egy kést és mellkason szúrta, aztán elment.

A Magyar Vöröskereszt hajléktalanokat gondozó szociális munkása hívta a rendőröket másnap, amikor meglátta a férfi sérüléseit. Az áldozatot mentő vitte kórházba. A férfi "közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, amely miatt a halál bekövetkezésének reális veszélye fennállt" a szakértők szerint. Az, hogy végül nem halt meg, csak a véletlennek volt köszönhető.

A börtönből szabadult támadó ellen különös visszaesőként elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás.

A nyomozóktól vádemelési javaslattal az ügyészek, majd a bíró elé került az ügy. A támadót - a tervek szerint - a héten hallgatják meg a Budapest Környéki Törvényszéken.