Munkagép vágta le egy munkás ujjait egy miskolci gyárban

illusztráció, mentőautó, mentő, ambulancia, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Egy miskolci csomagolóanyag gyárban több munkavédelmi előírást is megszegtek, ami miatt az egyik munkásnak több ujját levágta az egyik gép. A bíróság ítéletet hozott a telephely vezetőjével szemben.
Vágólapra másolva!

Egy csomagolóanyag gyártásával foglalkozó cég miskolci telephelyén 2019 nyarán, egy egyedi gyártású, házilagos kivitelezésben gyártott, mechanikusan állítható, elektromos hengersáncoló géppel dolgozott a férfi, amin nem volt semmilyen védőburkolat nem volt.

Munka közben a férfi bal kezének négy ujja a hengerek közé került, a mozgó kések pedig azonnal levágták az ujjak felső részét.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi segélykiáltásait az egyik kollégája hallotta meg, aki a gépet az asztallap alá tett kapcsolóval tudta leállítani, mivel vészleállító sem volt rajta.

Ezek után csak úgy tudták kiszabadítani a férfi kezét, hogy a hengereket az ellenkező irányba forgatták.

A bíróság a cég vezetőjét és egyben karbantartóját foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a férfi büntetlen előéletű, jelentős kártérítést fizetett a munkásnak, aki megbocsátott neki. Az ítélet jogerős.