Rács mögé került a bonyhádi asszony, aki diákoknak árult biofüvet

Vágólapra másolva!
Akár 8 év börtön is várhat arra az 55 éves, bonyhádi asszonyra, aki saját lakásán, egy iskola közvetlen közelében dílerkedett biofűvel, és több fiatalnak is adott el belőle rendszeresen. Az asszony letartóztását októer 1-én rendelte el a bíróság.
Vágólapra másolva!

A bonyhádi rendőrök szeptember 29-én reggel vettek őrizetbe egy helyi nőt, aki idén nyáron legalább két fiatalnak adott el biofüvet.

Az asszony lakásán talált zöld növényi törmelékekről a szakértők megállapították, hogy új pszichoaktív anyagról van szó.

Az asszony ismeretlen személytől vásárolta a drogot, majd a lakásán felhígította, más anyagokkal keverte, végül fél grammos adagokba kimérve porciózta, és alufóliába csomagolta. Ezeket darabonként 500 forintért kínálta eladásra.

Vevői a lakásán keresték fel és vették tőle a drogot. A nő bevallotta, hogy

már közel 3 éve dílerkedett, 12-13 állandó vevője volt, ezzel egészítette ki a nyugdíját. Mivel a nő lakása egy iskola közvetlen közelében van, akár 2-8 év börtönre is ítélhetik.

A járási ügyészség javasolta az asszony letartóztatását a bizonyítás megnehezítése, fogyasztói befolyásolása, és a bűnismétlés veszélye miatt.

A bíróság az ügyészi javaslattal egyezően 1 hónapra elrendelte a letartóztatást.

A nyomozás folytatódik.