Megszólalt a Dózsa György úti gázoló a börtönből

M. Richárd, Dózsa György út gázoló
Molnár Richárd a hírTV Riasztás című műsorának nyilkatkozott (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Szigorú körülmények között, magánzárkában tölti büntetését a Dózsa György úti gázoló néven elhíresült Molnár Richárd június óta, amikor a Fővárosi Törvényszék jogerősen három és fél év fogházra ítélte. A férfi a Blikk kérésére részletesen beszámolt a büntetése előtti életéről, majd elmondta azt is, hogyan keveredett drogügyekbe és verekedésekbe, és hogy érzi magát a börtönben.
Vágólapra másolva!

A férfi úgy véli, hogy ha az összes kedvezményt megkapná, akár már másnap kiszabadulatna a börtönből, de - ahogyan fogalmazott - azt is tudja, hogy a nyilvánosság megkövezné emiatt.

A kérdésre, hogy miből él majd szabadulása után, ezt válaszolta:

Molnár Richárd egykor a legdrágább luxusautókat, és a legszebb nőket tudhatta magáénak, azonban ez már a múlté. Mint elmondta,

szabadulása után senki nem fogja őt várni a börtön előtt, a drága kocsikat elajándékozta, a nők pedig csak futó kalandok voltak az életében. Ma már azonban csak a két kutyája várja haza.

A férfi ezután bevallotta, hogy sorsát saját meggondolatlan viselkedésének, és törvényszegő életvitelének köszönheti:

Az egykori testépítő elmondta, hogy a börtön falain belül sem hanyagolja az edzést, sőt, azóta harminc kiló ment le róla. Egyetlen társaságát viszont a tévé jelenti:

-mondta el, majd hozzátette, hogy

egykori barátai, ismerősei felé sem néznek mióta a börtönben lakik,

senki nem látogatja, pedig lenne mit mesélnie a bent tapasztalt állapotokról:

Azt gondolom, mentálisan erős vagyok, próbálom férfiként túlélni az egészet. Kecskeméten is egyszemélyes zárkában tartottak, amikor elítéltek az elhíresült maffiaperben, akkor 8 év 7 hónap 15 napot ültem.

Molnár Richárd a hírTV Riasztás című műsorának nyilkatkozott (korábbi felvétel). Forrás: Origo

A férfi azt is elmondta,

volt párjának vette ajándékba azt az autót, amellyel négy éve a halálos balesetet okozta.

Mint mondta, fogalma sem volt róla, hogy ezért börtönbe kerüllhet, hirtelen tanúból vált gyanúsította. Azt azonban elismerte, hogy nemcsak a szabálytalanul előző autós, de ő is hibázott a balesetben, ugyanis túl gyorsan hajtott:

Ám sajnos nem tanult az esetből, sőt, tetten érték, amint drogozott, megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat.

A rendőrség valahogy megneszelte, mert éjjel 11 óra előtt 18 autóval csapott le rám, majd újra letartóztattak"

- mondta el a férfi.

Arra a kérdésre, hogy miért verte meg a biciklist, mentális problémáit hozta fel mentségnek,

majd hozzátette, szeretne meggyógyulni, és normális életet élni, épp ezért, ha kiszabasul első dolga lesz, hogy felkeres egy szakembert:

M. Richárd, Dózsa György út gázoló Forrás: Origo

Ahogyan korábban az Origo is megírta, a Dózsa György úti gázoló néven elhíresült férfit jogerősen

3 és fél év fogházra ítélték, amiért jogosítvány nélkül, bedrogozva halálos balesetet okozott 2017 májusában. A férfi jogosítvány nélkül száguldott közel 135 kilométeres sebességgel, amikor egy szabálytalanul elé kanyarodó autóval ütközött. A házi őrizet alatt továbbra is halmozta a törvényszegéseket:

tiltás ellenére ismét volán mögé ült, járvány idején bezárt konditeremben edzett, egyszer pedig drogozottaz éttermében. Ezenkívül vesztegetés útján akarta visszakapni a jogosítványát. Molnár Richárdot korábban a kecskeméti maffiaperben is elítélték.