Évekig kísértheti majd a túlélőket a tragikus buszbaleset

busz, baleset, M7, autópálya, sérült, halott, Felborult egy busz az M7-esen, nyolc ember meghalt, autóbusz az M7-es autópálya Szabadbattyán A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak.
Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltó és rendőrök az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Az egész országot megrázta az a baleset, ami vasárnap hajnalban történt az M7-es autópályán. Magyar turisták tartottak haza Horvátországból, amikor a busz, eddig ismeretlen okok miatt, átszakította a szalagkorlátot, és nekiment egy felüljáró pillérjének. A túlélők elmondása szerint durrdefektet kapott a busz. A TV2 hírműsorának, a Tényeknek egy gyászterapeuta arról beszélt, hogy a túlélőket évekig kísérthetik majd az emlékek.
Vágólapra másolva!

A turisták vasárnap hajnalban tartottak hazafelé az M7-es autópályán, amikor Szabadbattyánnál a busz letért az útról, átszakította az szalagkorlátot és nekicsapódott a felüljáró pillérjének, majd az árokba borult.

A balesetben összesen 48-an sérültek meg, közülük 8-an súlyosan. Hét nő és egy férfi pedig nem élte túl.

A balesetben összetört busz Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Bezenyén a napokban tartottak búcsúztatót, mivel itt élt a buszt a baleset pillanatában vezető M. László, aki szintén a baleset egyik halálos áldozatává vált.

Váltótársa, K. László magával vitte az édesanyját is az útra, az asszony meghalt, ő túlélte.

Az asszony egyik barátnője a Tényeknek elmondta, hogy ajándékba kapta az utat a 70. születésnapjára. Szerinte biztos, hogy a történtek élete végéig nyomot hagynak majd a férfiban.

Révész Renáta gyászterapeuta úgy nyilatkozott a Tényeknek, hogy

minden, ami a balesettel kapcsolatos, kínzó állapot a túlélők számára, valószínűleg segítségre lesz szükségük a történtek feldolgozásához.

Sokan haltak meg, tragikusak a körülmények, ezért a túlélőknek és a hozzátartozóiknak is ez egy nagyon komoly trauma. Ők most egy vészhelyzeti állapotban vannak, egy felfokozottságban, ami sokáig fennmaradhat.

A busz roncsa Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A baleset után a sérülteket Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba a mentők.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a balesetet, több túlélő elmondása szerint durrdefektet kapott a busz. De ez mindaddig csak találgatás, amíg a szakértői vélemény nem születik meg az ügyben.

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.