Árokba borult egy busz az M7-esen, legalább nyolc ember meghalt - videó

buszbaleset, halálos baleset, M7-es autópálya
Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Nyolcan meghaltak, amikor árokba borult egy busz Szabadbattyánnál, az M7-esen. Az utasokat a tűzoltók szabadították ki a buszból. Negyvennyolcan megsérültek. Információink szerint a busz Horvátországból tartott a főváros felé, egy egynapos kirándulás után. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az Origo kérdésére elmondta, a sérültek között gyerekek is vannak. Az egynapos utat a RoliTúra szervezte, Szabó Roland, az utazásszervezető vezetője az Origónak azt mondta, a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba. Cikkünk frissül!
Vágólapra másolva!

A baleset az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán történt vasárnap hajnalban - írja honlapján a rendőrség.

Szabó Imre a Fejér megyei Rendőrkapitányság sajtóreferense az Origo megkeresésére a balesetről azt mondta,

egy magyar busz Budapest felé haladva szenvedett balesetet. A busz eddig ismeretlen okok miatt először szalagkorlátnak, majd egy felüljáró pillérjének ütközött, végül az árokba borult.

Az Origo értesülései szerint a buszon magyar állampolgárok utaztak, és egy egynapos horvátországi buszos kiránduláson vettek részt, ezt azonban a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy busz vasárnap hajnalban Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Nyolc súlyos sérült

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az Origo megkeresésére elmondta,

a balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan megsérültek, negyvenen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A mentésben összesen 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt.

Hozzátette, a halálos áldozatok között nincs gyerek, ugyanakkor

a könnyebb sérültek között két tizenéves fiatalt is elláttak.

Korábban a rendőrség még két súlyos és 46 könnyebb sérültről számolt be.

A baleset sérültjei közül 20-at vittek Székesfehérvárra, a Fejér megyei Szent György Kórházba, ellátásuk folyamatos - hangzott el az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában.

Az M1 információi szerint a szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak,

az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult.

Az M1 úgy tudja, hogy a Horvátországból érkező busz utasai nagyrészt budapestiek, de vannak köztük székesfehérváriak is. A műszaki mentés feltehetően még órákig eltart

A buszon több mint ötven ember utazott Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett

két irányból: a jármű eleje és hátulja felől mentették ki az utasokat

- mondta.

A balesetnek nyolc súlyos, és negyven könnyebb sérültje van Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez.

Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki,

a többiek saját erejükből hagyták el a buszt. A mentésről készült videót itt nézheti meg.

A helyszíni szemlét és a műszaki mentést a rendőrök megkezdték, a helyszínen teljes útlezárás van érvényben.

A balesetben legalább nyolcan meghaltak Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az M1 Híradó helyszíni tudósítója elmondta, információik szerint a busz sofőrje is a nyolc halálos áldozat között van. Később ezt az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megerősítette a csatornának.

A RoliTúra szervezte az utat

Szabó Roland a RoliTúra vezetője az Origo megkeresésére közölte, ők szervezték az egynapos horvátországi utat. A csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba. A buszon 56 utas volt, közöttük két gyermek és a két buszsofőr. A kollégáik a helyszínen tájékozódnak, amint több információjuk lesz, közleményt adnak ki - mondta Szabó Roland. A cég vezetője emellett részvétét fejezte ki a halálos áldozatok hozzátartozóinak.

Vasárnap reggel Orbán Viktor miniszterelnök, Novák Katalin, és Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak.

A miniszterelnök azt írta:

Novák Katalin közösségi oldalán azt írta:

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András pedig kiemelte,

az önkormányzat igyekszik mindenben segíteni, ha szükséges, akkor szállást is biztosítanak a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára.