Büszkén kampányol Gyurcsány Ferenccel a Jobbik szegedi jelöltje - fotó

Vágólapra másolva!
A szombati LMBTQ-rendezvényen való vonulással kétségkívül új fejezet kezdődött a Jobbik történetében, amit most Tóth Péter, a párt szegedi jelöltje újra bebizonyított. A jobbikos politikus ugyanis tegnap közösen pultozott Gyurcsány Ferenccel a dél-magyarországi településen, amit ráadásul büszkén reklámozott közösségi oldalán. A Jakab Péter vezette párt teljesen a baloldal vezetőjének hatása alá került. 
Vágólapra másolva!

"Gyurcsány Ferenccel egy pult mögött. Köszönöm a szegedi baloldali szavazók bizalmát és Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnökének támogatását" - némileg meglepő módon ezt írta ki Tóth Péter szerda este az oldalára.

A jobbikos politikus azért hálálkodott a nyilvánosság előtt Gyurcsány Ferencnek, mert (a Jobbik és az LMP mellett) a DK is támogatja jelöltségét. A baloldal vezetője egyébként országjárásának keretében utazott Szegedre, és ha már ott volt, akkor odanézett Tóth Péterhez is.

Ahogy a Tóth által közreadott felvételen látható, a két politikus teljes összhangban állt a kamerák elé.

A poszt alatt sokan felháborodásukat fejezték ki, és felhánytorgatták Tóthnak, hogy a Jobbik korábban éppen Gyurcsány Ferenc ellenében jött létre.

Kocziha Tünde, a Jobbik volt békéscsabai elnöke úgy kommentálta egykori párttársának a húzását, hogy "ez még viccnek is rossz. A legszomorúbb, hogy nem poén, hanem ez a rideg valóság. Őszintén örülök, hogy ehhez már nem kell asszisztálnom."

Nem hagyta szó nélkül a történteket Szávay István, a súlyos antiszemita botrány miatt a parlamentből kibukó képviselő, aki Cabaret-egy idézettel fejezte ki véleményét. "Mondd, hogy mindegy miben hittél, most már akármit megtennél. (...) Mindig minden zászlót vinni, mindig mindegyikben hinni". Mint ismert, a baloldali politikus a tavaly januári tisztújítás előtt tett még egy utolsó kísérletet arra, hogy megakadályozza a Jobbik "elgyurcsányosodását".

Nemcsak az egykori jobbikos politikusok mondták el a véleményüket Tóth, és Gyurcsány közös fotójáról, hanem a (volt) szimpatizánsok is. Ebben nagy összhang volt közöttük, valóságos tömegfelháborodás alakult ki a bejegyzés alatt. Néhány példa erre:

"Jó ez a kép.....pl a napi sz@rra"

"Aljaponthu... No comment!"

"Peti szeretném kérdezni, hogy a régi éned volt hazugság vagy a mostani az? Szégyen."

"Te jó Isten... ennél lejjebb már nincs... Gyurcsány?!?! Nevetségesek vagytok..."

"A képen egy aljas kétszínű hazaáruló látható... és Gyurcsány Ferenc..."

Bár ilyesmire még nem igazán volt példa, annyiban nem volt meglepő a közös fotó, hogy a Jobbik már jó ideje Gyurcsány Ferenc vonzáskörébe került. Jakab Péternek ugyanis elnökké választását követően egyetlen cél lebegett a szeme előtt: bevigye pártját a DK-elnök által létrehozott baloldali összefogásba. A pártelnök mára eljutott oda, hogy mindenben engedelmeskedik Gyurcsánynak. Éppen ezért már baloldali körökben is általános a vélekedés, hogy Jakab Gyurcsány egyik legfőbb segítőjévé lépett elő.

A Jobbik egyébként mostanában pálfordulási csúcsokat döntöget. Ahogy az Origo az elsők között számolt be róla, Bereczki Miklós, a párt soroksári polgármester-jelöltje megdöbbentő módon részt vett a szombati LMBTQ-felvonuláson, ráadásul ezt olyan baloldali politikusok társaságában tette, mint Niedermüller Péter. Miután erről büszkélkedve számolt be közösségi oldalán, falát elárasztották a kritikus hozzászólások. A kommentek túlnyomó többségében politikai árulással, valamint a Jobbik, és saját maga szembeköpésével vádolták meg.