Részvétét fejezte ki és segítséget ajánlott Áder János a németországi katasztrófában érintettek számára

németország áradás földcsuszamlás
Erfstadt, 2021. július 16. Fölcsuszamlás nyomán keletkezett kráter a Köln város melletti Erfstadt Blessem nevű negyedében 2021. július 16-án. Az özönvízszerű esőzés miatt az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány több térségében megáradtak a folyók és patakok, alámostak utakat, elöntöttek udvarokat, pincéket, házakat, helyenként egész településeket. A természeti katasztrófában megsemmisült számos lakóépület, és legkevesebb 80 ember életét vesztette, több tucat ember hollétéről nem tudni. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Részvétét fejezte ki a németországi áradások áldozatai családtagjainak, valamint a károsultaknak a köztársasági elnök a német államfőnek, Frank-Walter Steinmeiernek címzett pénteki táviratában. Áder János segítséget ajánlott Németországnak.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök azt írta, hogy mély megrendüléssel értesült a számos emberéletet követelő és óriási károkat okozó árvízről, amely Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományt sújtotta.

- fogalmazott Áder János.

Fölcsuszamlás nyomán keletkezett kráter a Köln város melletti Erfstadt Blessem nevű negyedében 2021. július 16-án Forrás: MTI/AP/Rhein-Erft-Kreis

Hozzátette, hogy

Áder János reményét fejezte ki, hogy rövidesen megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok, és - mint írta - bízik abban, hogy az érintett települések lakói hamarosan, a károk elhárítása után nyugalomban folytathatják életüket.