Jakab Péter szegedi bizalmasa a vírustagadókat megszégyenítve hergel

Vágólapra másolva!
Gődény Györgyék logikája mentén lázított a maszkviselés ellen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke. A posztját megrohamozták a vírustagadók szintjén mozgó kommentelők, akik többek között arról írtak, hogy a maszkokat egyáltalán nem kellett volna hordani. Jakab Péter szegedi bizalmasa egyetértett ezekkel a véleményekkel. A baloldal ugyanott folytatja, ahol abbahagyta: továbbra is minden eszközzel támadják a kormány járványügyi intézkedéseit.  
Vágólapra másolva!

Váratlan kirohanásra ragadtatta magát közösségi oldalán Tóth Péter, aki az álorvos Gődény György-féle társaság érvelése mentén arról írt közösségi oldalán, hogy ideje lenne eltörölni a maszkviselést. "Ebben a kánikulában életszerűtlen és kifejezetten kellemetlen viselni. Olyan érzésem van tőle, mint ha szájzárat kapnék" - indokolta meg alapállítását a baloldali politikus.

A poszt alatt valósággal tobzódtak a vírustagadók szintjén mozgó hozzászólások. Az egyik kommentben például azt írták, hogy a maszkviselést "már réges rég el kellett volna törölni, sőt be se kellett volna vezetni." Tóthnak annyira tetszett a gondolatmenet, hogy egy lájkkal jutalmazta azt. Ebből pedig az következik, hogy

Jakab Péter szegedi bizalmasa szerint a maszk haszontalan volt a vírus elleni védekezésben.

Forrás: Facebook

Tóth nem állt meg itt, amikor egyik ismerőse arról írt, hogy "a kezdetektől fogva hagyni kellett volna, hogy a vírus elterjedjen, és kialakuljon a természetes immunitás", szintén egyetértését fejezte ki.

Forrás: Facebook

Érdekesség, hogy Gődény György, a vírustagadók vezetője ellen hasonló gondolatmenet miatt emelt vádat az ügyészség. Az álorvos tavaly novemberben publikált írásában azt állította, hogy a kötelezően viselni rendelt szájmaszkok az egészségre ártalmasak, és védelmi eszköz szerepüket nem töltik be. Pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már az első hullám óta a tömeges viselésüket javasolta. Az pedig különösen szép, hogy a vírustagadók szombati tüntetésükön ugyanazzal álltak elő, mint most Tóth Péter.

Mint ismert, Magyarországon az ötmillió beoltottat követően a kormány jelentősen enyhítette a maszkviseléssel kapcsolatos szabályokat, így azt már nem kötelező hordani az utcákon. Tóth valószínűleg azon akadhatott ki, hogy a bevásárlóközpontokban, és minden olyan zárt területen, ahol védettek és nem védettek találkozhatnak, továbbra is viselni kell a védekezőeszközt.

Nem ez volt az első, a közös védekezéssel kapcsolatos botrányos kijelentés a Jobbikban. Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, a Tóth környezetéből kikerülő Madarász Krisztina teljesen nyíltan uszított az oltások ellen. A szegedi Jobbik alelnöke többek között azt írta közösségi oldalán, hogy bízik az immunrendszerében, ezért nem fogja magát beoltatni "teszteletlen" vakcinákkal. Egyébként Jakab Péter pártelnök is megmutatta magát: miután márciusban a kormány az ország összes közterületén maszkviselést rendelt el, a védőeszköz használata nélkül kampányolt.