Juhász Hajnalka: Ezek a magyar elnökség legfőbb célkitűzései

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az Európa Tanács (ET) soros magyar elnökségének feladatairól, a vallásközi párbeszédről beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, az Európa Tanács az a testület, amelyet 47 tagállam alkot, ahol most Magyarország veszi át a soros elnöki tisztséget, ezen félév alatt lehet és kell is maradandót alkotni. A tanács kódexe szerint a mindenkori soros elnök állam határozza meg, hogy mely területeken kívánja magát megmutatni. Magyarország – fűzte hozzá a képviselő, egyedülállóan széleskörű prioritásokat határozott meg, mint a nemzeti kisebbségek védelme, a vallásközi párbeszéd, a fenntarthatóság, az egészséges élethez való jog, a családok védelme, valamint a mesterséges intelligencia, valamint a kiberbűnözés elleni küzdelem.

Május 21-én vette át az elnökségi feladatokat a magyar külügyminiszter. A magyar delegáció fogadta az EZ parlamenti közgyűlésének elnökét és főtitkárát. Ezen találkozón Juhász Hajnalka elmondta a főtitkárnak, aki szintén nő, hogy legyen hangja a konzervatív női politikusoknak is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.