Nyugdíjas nőt fosztott ki egy román paplanárus Békéscsabán

Vágólapra másolva!
Az ügyészség kifosztás miatt emelt vádat egy 33 éves, büntetlen előéletű, marosvásárhelyi származású, de Szegeden élő román férfi ellen, aki ágynemű-garnitúrákat akart erőszakkal eladni egy idős nőnek, végül kifosztotta őt a lakásán.
Vágólapra másolva!

A férfi január 25-én 10 óra körül megjelent Békéscsabán, az egyik Szabó Pál téri lakótömbnél. Ekkor érkezett haza a bevásárlásból egy 73 éves nő, akinek a férfi azt állította, hogy szórólapokat oszt, ezért az beengedte a lépcsőházba.

A férfinél 3 csomag ágynemű-garnitúra volt, és mondta az asszonynak, hogy vegye meg tőle 89 000 forintért, mire a nő közölte, hogy nincs pénze, és nem akar semmit sem vásárolni,

és elindult felfelé a lépcsőn. Amikor a lakásának ajtajához ért és kinyitotta,

még be sem lépett, a férfi hátulról belökte az előszobába és pénzt követelt tőle.

Az idősnő az étkezőn keresztül a hálószobába ment, a férfi követte és továbbra is erőszakosan pénzt követelt. Az idős nő

ijedtségében a varrógép fiókjából elővett öt darab tízezrest, amelyből a férfi hármat kikapott a kezéből. Az idős asszony erre kiabálni kezdett, hogy adja vissza neki a pénzt, mert ennyi az összes tartaléka.

A férfi azt mondta neki, hogy

A rémült nő közölte, hogy nem ad neki semmit, adja vissza a pénzét, vegye fel a csomagjait és menjen ki a lakásból. Ekkor a férfi elment, azonban két ágynemű-garnitúrát a lakásban hagyott.
A férfi kihasználta, hogy az asszony idős kora és betegsége miatt nem igazán tudta megvédeni magát. Az általa okozott 30 000 forintos kárt a nyomozás során megfizette, így az megtérült.

Az ügyészség az azóta letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetést, az ország területéről való kiutasítást, a két ágynemű-garnitúra elkobzását, illetve bűnügyi költség megfizetésére való kötelezést javasolta.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.